Ny brancheanalyse

27. marts 2013

TUR har i samarbejde med Teknologisk Institut - Center for Arbejdsliv og Mærks Nielsen HR udarbejdet en analyse, der indeholder en vurdering af branche- og uddannelsesstrukturer inden for beredskabsområdet, som relaterer sig til AMU programmet.

Redderområdet gennemgår for tiden omfattende strukturmæssige forandringer, hvilket har medført, at branchen, markedet, markedets aktører og interessenter skal agere ud fra nye forudsætninger og vilkår. Dette har blandt andet konkret vist sig ved ændrede jobområder og ændrede jobfunktioner, hvilket i sagens natur stiller ændrede krav til medarbejdernes kvalifikationer. Derfor har TUR som efteruddannelsesudvalg ønsket en nærmere analyse af de ændrede jobfunktioner inden for tre hovedkategorier: Ambulance, Autohjælp, Redning.

Formålet med analysen har således været at afdække de nye jobfunktioners udmøntning i nye jobprofiler på arbejdsmarkedet. Hvordan disse stiller krav om ændrede kompetencer og kvalifikationer blandt medarbejderne. Endvidere har formålet med analyseprojektet været at udarbejde uddannelsesstrukturer, således at medarbejdere inden for området fremover får lettere ved at få overblik over efteruddannelsesmulighederne ved hjælp af fagligt målrettede uddannelsesstrukturer. Analyseprojektet er finansieret via ordinære udviklingsmidler (AMU).

Læs mere i rapporten:
Ambulance, assistance og redning - en analyse af branche- og uddannelsesstrukturer

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter