Chauffører klædt på til sikker og miljørigtig kørsel

14. november 2013

AMU Nordjylland slog lørdag dørene op til et spændende transportseminar for vognmænd og chauffører.

Omdrejningspunktet for transportseminaret var miljø og sikkerhed, og arrangementet tiltrak knap 100 besøgende, der alle blev præsenteret for den nyeste teknologi og metoder inden for området. Henrik Johannesson, der er centerchef hos AMU Nordjylland var meget tilfreds med dagens forløb:

- Det var en god dag, som gik over al forventning. Målgruppen var nøje udvalgt, og vi formåede at afholde et spændende og informativt seminar, hvor deltagerne kunne gå hjem med den nyeste viden inden for deres specifikke arbejdsområde. Der er ingen tvivl om, at det her er et arrangement, som vi gentager næste år, fortæller Henrik Johannesson.

Sikkerhed og miljø i fokus
Repræsentanter fra Stiholt A/S gennemgik bl.a. de seneste tiltag for at fremme sikkerheden under kørsel, og Volvo kunne fortælle om, hvordan man med ny teknologi kan mindske miljøbelastningen betydeligt.

Trafikpsykolog om sikkerhedsfarer
Til arrangementet havde AMU Nordjylland desuden allieret sig med trafikpsykolog Thomas Troglauer, som fortalte om mange af de parametre, der kan distrahere chaufførerne under kørsel. Her blev specielt brugen af mobiltelefon, rygning og læsning under kørsel fremhævet som nogle af de største trafiksikkerhedsfarer.

Også SKAT og Rigspolitiet rykkede ud
I løbet af dagen kunne deltagerne også høre om køre- og hviletidssystemer, og ikke mindst få et unikt indblik i Rigspolitiets Tungtvognssektions arbejde. Her kontrollerer de bl.a. transport af farligt gods og tjekker certifikater. SKAT kom også for at demonstrere, hvordan de bruger deres mobilscanner til at finde smuglergods.

I kø til tranportsimulator
En velbesøgt attraktion under seminaret var desuden AMU Nordjyllands simulator, der som noget helt nyt kan simulere udrykningskørsel. Alle på kursus eller uddannelse hos AMU Nordjylland kan have gavn af simulatoren - specielt til skadesforebyggelse og energirigtig kørsel. Under arrangementet fik deltagerne indblik i, hvordan den kan være et udmærket supplement til den øvrige transportuddannelse, da man her uden risiko kan teste ekstreme forhold på vejene.

-TUR

 

 

 

 

 

facebook twitter