Skanol vinder europæisk sikkerhedspris

4. november 2013

Danske Skanol vinder EuroTra's Safety Award 2013.

Skanol, der er baseret i Aarhus, får prisen for sit gennemstrukturerede program for udvælgelse og systematisk træning af chauffører til deres tankbilflåde. Skanol har udviklet deres program over de seneste 3 år, og det har markant forbedret flådens trafiksikkerhed i form af en kraftig reduktion af uheld og nær-ulykker.

Hos Skanol er man meget stolte over at modtage prisen, og Thomas Corneliussen, der er administrerende direktør i Skanol, udtaler:

- Skanol er meget stolte over at modtage EuroTra Safety Award 2013. Vi betragter det som en anerkendelse af vores medarbejdere for den indsats, de har ydet for at sætte fokus på forebyggende sikkerhed.

I Skanol ser vi os ikke som europamestre i sikkerhed. Jo mere vi arbejder med emnet, jo mere opdager vi, at vi stadig har meget at lære, selv om vi nu har fået bevis på, at vi i en europæisk sammenhæng har været i stand til at skabe markante resultater ved at fokusere på chaufførernes færdigheder, holdninger og adfærd.

Det forhold, at vi nu har vundet denne pris, har inspireret os til at arbejde endnu hårdere med at motivere vores medarbejdere. I Skanol er vi overbeviste om, at uddannelse af vores chauffører er den eneste holdbare løsning for transportbranchen, i forhold til forbedring af trafiksikkerhed og en sikker arbejdsplads."

Skanols program består af følgende elementer:
1. Omhyggelig og dokumenteret udvælgelse og testning af nye chauffører, inden de ansættes
2. Et omfattende og personligt træningsprogram for nye chauffører
3. Løbende efteruddannelse, både i teori og i praktisk kørsel, for alle chauffører med fastlagte intervaller
4. Brug af "master driver" til personlig træning af chauffører, udvalgt efter antal uheld og nær-ulykker
5. Et bonusprogram, der fremmer intentionerne om forebyggende og sikker adfærd
6. Effektiv og dynamisk uheldsrapportering, der involverer chaufførerne
7. Udvikling af en virksomhedskultur, der fokuserer på at fremme chaufførernes evne til at bedømme situationer, der kan føre til uheld og ulykker

James Tillyer, der er præsident for EuroTra og kommer fra Freight Trade Association i England, udtaler:

- Jeg er begejstret for, at dommerpanelet har anerkendt den markante indsats Skanol har ydet, for at styrke sikkerhedskulturen i deres virksomhed og i branchen som helhed. Mens mange virksomheder først begynder at træne deres chauffører, når omverdenen tvinger dem til det, så har Skanol opbygget et program, der bygger på forebyggelse, og virksomheden har nu bevist, at det kan betale sig. Skanol har, som resultat af at have reduceret uheld markant, fået reduceret sine forsikringsomkostninger fra indeks 100 i 2010 til indeks 25 i 2013.

Om EuroTra
EuroTra Safety Award uddeles til personer, virksomheder eller organisationer, der har gjort en indsats for at forbedre sikkerheden i Europa inden for vejtransport og logistik. Prisen er sponseret af Volvo Truck Corporation.

EuroTra er et netværk af 22 landsdækkende uddannelsesorganisationen i 14 europæiske lande, som tilbyder kompetenceudvikling til transportbranchen.  Netværket har eksisteret siden 1990, og danske medlemmer er Arbejdsgiverforeningen for Transport & Logistik - ATL - og Transporterhvervets Uddannelser TUR.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter