Undervisning i uheldsforebyggelse ved højresving

3. november 2013

TUR har netop fået godkendt et kursus i forebyggelse af højresvingsulykker som en del af den lovpligtige efteruddannelse. 

"40458 Kørsel med lastbil - uheldsforebyggelse" varer 1 dag og er netop godkendt af Trafikstyrelsen som valgfrit indhold på den lovpligtige efteruddannelse, der skal gennemføres med 5 dage hvert 5 år. Kurset omhandler blandt andet brug af spejle/bakkamera, og der er fokus på korrekt indstilling af spejle og udførelse af korrekte højresving under påvirkning af distraktionsfaktorer.

Det har været et stort ønske fra branchens side at sætte ekstra fokus på uheldsforebyggelse, mens man hos landets mange AMU centre ligeledes er meget aktive i forhold til at levere den bedst mulige uheldsforebyggende uddannelse for chauffører af store køretøjer. F.eks. har man hos TUC DK, der er en landsdækkende sammenslutning af transportuddannelsescentre, valgt at sætte ekstra fokus på forebyggelse af højresvingsulykker ved blandt andet at implementere undervisning i spejlindstillinger og generel adfærd (rutiner) som en del af den lovpligtige efteruddannelse.

Læs mere om kurset på amukurs.dk, hvor du også kan tilmelde dig kurset på en transportskole nær dig – klik her

- TUR

facebook twitter