1.300 chauffører på efteruddannelse i vintertjeneste

21. oktober 2013

Vejdirektoratet har i løbet af efteråret fået uddannet knap 1.300 chauffører, der nu er klar til at holde statsvejene i hele Danmark farbare, når frost og sne sætter ind.

TUR har i samarbejde med AMU Nordjylland og Vejdirektoratet udviklet nye AMU-kurser til vintertjeneste, som kan indgå den i lovpligtige efteruddannelse for chauffører. Det drejer sig om kurserne: "47739 Intro sneryd og glatførebekæmpelse på vejbaner" og "47651 Ajour snerydning og glatførebekæmpelse på vejbaner".

Det er blandt andet disse kurser, der kan indgå i den lovpligtige efteruddannelse af chauffører, og som 1.300 chauffører netop har været igennem. Kurserne er blevet rigtig godt modtaget af alle chauffører og ikke mindst de mange vognmænd, der også har deltaget i kurset.

Selve uddannelsen foregik på Testcentret Bygholm i Horsens, der har nogle rigtig gode faciliteter til blandt andet testning af saltspredere, mens det er henholdsvis AMU-Nordjylland, AMU-Fyn, TEC og Mercantec, der har stået for uddannelsen af chaufførerne. Det er foregået i tæt samarbejde med 3 undervisere fra Vejdirektoratet samt instruktører fra Epoke i Vejen og 4 undervisere fra Testcenteret Bygholm.

Se oversigt over kurser, der er godkendt til at indgå i den obligatoriske efteruddannelse hos Trafikstyrelsen - klik her.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter