Gode muligheder for praktik i udlandet

10. oktober 2013

Syddansk Erhvervsskole har via projektet Transmobility været med til at skabe nogle rigtig gode muligheder for praktik i udlandet.

Syddansk Erhvervsskole (SDE) har i løbet af de sidste 3 år været involveret i det internationale projekt under overskriften Transmobility. Formålet har været at få etableret et fast program for udveksling af elever på tværs af grænserne mellem de i alt 5 involverede lande: Danmark, Finland, Norge, Holland og Litauen.

Gennem projektet er de forskellige uddannelsessystemer blevet beskrevet, og der er blandt andet blevet udarbejdet et modul i hvert af de 5 lande inden for det område, hvor landende hver især er dygtigst. Det danske modul omhandler således gaffeltruckområdet, mens det norske f.eks. drejer sig om økonomikørsel med tunge køretøjer.

Uddannelses- og erhvervsvejleder hos SDE Karin Steffensen er projektleder for Transmobility, og hun fortæller om projektet:

- Vi er som skole interesseret i, at vores elever opnår de absolut bedst mulige kompetencer, og for de, der er interesserede, nogle spidskompetencer. Det langsigtede perspektiv er samtidig at gøre vores lærlinge mere mobile og øge interessen hos vores nuværende og kommende elever.

Der har deltaget rundt regnet 30 udenlandske elever i Danmark, mens omkring 40 elever har været på praktik i de 4 øvrige moduler i de andre lande. Modulundervisningen efterfulgt af praktikken har typisk haft en varighed på 3-4 uger.

Afsluttende konference i Oslo
Projektets resultater bliver præsenteret ved en afsluttende konference, der foregår den 6. november i Oslo, hvor også flere elever deltager for at fortælle om oplevelsen. Alle kan melde sig til konferencen - også repræsentanter fra andre brancher, som kunne være interesseret i at forsøge sig med denne model.

Læs mere om projektet og konferencen - klik her.

TransportMagasinet, et norsk blad, har desuden lavet en artikel om det spændende samarbejde på tværs af landegrænser. For at læse artiklen - klik her.

-TUR

 

 

 

 

 

 

facebook twitter