TUR afholder konference om lokomotivføreruddannelsen

5. september 2013

Den årlige konference om lokomotivføreruddannelsen afholdes den 17. september i Fredericia.

Brancheudvalget for lokomotivføreruddannelsen i TUR har inviteret de jernbanevirksomheder, som er godkendt til at gennemføre lokomotivføreruddannelsen, til at deltage i den årlige konference om lokomotivføreruddannelsen. Desuden inviteres de skoler, der gennemfører teoriundervisningen; EUC Syd i Tønder og CPH West i Høje Taastrup, samt Trafikstyrelsen. På konferencen præsenteres skolernes seneste planlægningsmodeller samt gældende undervisningsplan.

Der vil også blive lejlighed til at diskutere erfaringerne fra uddannelsen herunder skoleforløbene, praktikperioderne, prøverne med fokus på den praktiske licensprøve, logbogen, samarbejdet mellem skole og virksomhed. Repræsentanter for udvalget vil lægge op til debat omkring rekruttering og afgangsproblemer.

Derefter vil der blive set nærmere på implementeringen af de nye radio- og signalsystemer. Disse tiltag ændres på en del af grundlaget for udformningen af den nuværende uddannelse. Derfor vil udvalget gerne diskutere konsekvenserne af dette og de udfordringer/muligheder, uddannelsen efterfølgende skal løse. Så udvalget håber på, at branchen kommer med tanker og forslag til fremtidens lokomotivføreruddannelse.

Der vil forhåbentlig også blive mulighed for en mere generel diskussion omkring emner af fælles interesse, f.eks. seneste nyt fra Banedanmark og Trafikstyrelsen.

Spørgsmål om konferencen kan rettes til uddannelseskonsulent Jørgen Jæger på jj@tur.dk

- TUR

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter