Arbejdet med transportuddannelser.dk er skudt i gang

18. december 2014

workshopfoto

TUR har for nylig udvalgt 8 lærlinge fra hele landet, der skal være med til at give omverdenen et indblik i, hvad en transportuddannelse har at byde på. 

Instagram bliver det primære arbejdsredskab, når de 8 lærlinge på daglig basis skal tage billeder og film af deres hverdag som transportlærlinge - både når de er på arbejde, og når de er i skole. Disse billeder kommer til at udgøre en stor del af den hjemmeside, som TUR lancerer i april 2015.

I mandags var de 8 ambassadører samlet for første gang SDE (Syddansk Erhvervsskole) i Odense, hvor den første workshop blev afviklet – her handlede det primært om, at lærlingene skulle lære hinanden at kende, imens de samtidig fik udleveret en ny smartphone, der bliver deres tro følgesvend og vigtigste arbejdsredskab gennem hele projektet. Samtidig blev de introduceret for Instagram og brugen af dette sociale medie og begyndte straks at knipse løs og uploade på #mintransportuddannelse.

Denne indledende runde med de 8 ambassadører fungerede rigtig godt, især fordi de alle var enormt engagerede og motiverede for at komme i gang med projektet. Så ihærdige, at vi faktisk var fuldtallige tyve minutter før, vi havde aftalt at skulle begynde.

Ambassadører fra hele landet
Ambassadørerne kommer fra hele landet, og med Jennifer Bisgaard Hansen fra Svendborg Brakes, er begge køn repræsenteret. Alle ambassadørerne har det til fælles, at de glæder sig meget til at komme i gang med projektet.

Som Martin Wullum fra Tvis Vognmandsforretning siger, er projektet:” Spændende – og med et godt budskab”. Han mener ligeledes, at det er ”godt at andre får mulighed for at få indblik i det de laver, som jo er en livsstil”.

Nicolaj Steen Christiansen fra BMS er også meget begejstret for projektet: ”Det er et fedt projekt at sætte i gang, så kommende lærlinge bedre kan sætte sig ind i hvad de går ind til”. Han kommer som kommende kranfører vidt omkring, som han siger: ”Jeg ser noget nyt hver dag. Jeg følger mange spændende projekter, og er fx med på Metrobyggeriet og Amager Bakke i København”.

De otte lærlinge er:
Martin Vestergård, Godschauffør, Poul Schou A/S, skole: SDE

Martin Seidel, Flyttechauffør, Øbro Flytteforretning, skoler: AMU Nordjylland /TEC

Martin Hedegaard Wullum, Godschauffør, Tvis Vognmandsforretning, skole: UC Holstebro

Danny Hansen, Lager- og transportoperatør, Stark Holstebro, skole: UC Holstebro

Jennifer Bisgaard Hansen, Lager- og logistikoperatør, Svendborg Brakes, skole: SDE

Thomas Rasmussen, Kranfører, Frank Segall, skole: EUC Lillebælt

Patrick, Godschauffør, Bech-Hansen & Studsgaard A/S, skole: Selandia

Nicolaj Steen Christiansen, Kranfører, BMS, skole: EUC Sjælland

Projektet finansieres af Transportsektorens Uddannelsesfond (TSU) og Godstransportens Udviklingsfond (GUU).

-TUR

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag