Nicolai får et år bag rattet i Canada

14. januar 2014

TSU har sendt den første af mange nyuddannede chauffører et år til Canada. Muligheden skal være med til at lokke flere unge til faget.

Nicolai Ovesen (t.h) er draget til Canada for at arbejde i et år.


Den 6. januar havde 24-årige Nicolai Ovesen sin første arbejdsdag i det canadiske vognmandsfirma ADTS. Den store Volvo er nu hans arbejdsplads det næste år, hvor han skal fragte gods på tværs af den canadiske vildmark og ned langs den amerikanske østkyst fra New Foundland til Florida.

- Jeg har glædet mig helt vildt til at komme af sted, siger Nicolai Ovesen, som er den første af mange fremtidige nyuddannede danske chauffører, der får chancen for at udleve drømmen om de endeløse landeveje på det amerikanske kontinent.

Det er Transportsektorens Uddannelsesfond (TSU) der står bag udvekslingsinitiativet. Allerede fra sommeren 2014 regner man med regelmæssigt at sende et hold af unge, nyuddannede danske chauffører på udviklingsophold til Canada. Formålet med initiativet er at give de unge flere internationale muligheder og dermed gøre uddannelsen mere attraktiv.


Fakta om udvekslingsopholdet

  • Ansøgere skal inden for det seneste år have gennemført en EUD ungdomslærlinge-uddannelse med svendebrev inden for et af følgende specialområder: Godschauffør, kranfører, tankchauffør, flyttechauffør eller renovationschauffør.
  • Ansøgers læretid skal være gennemført i en af Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistiks (ATL's) medlemsvirksomheder, eller ansøger skal arbejde i en medlemsvirksomhed på ansøgningstidspunktet.
  • TSU betaler rejseomkostningerne til og fra Canada, mens chaufførerne får løn af den canadiske arbejdsgiver under opholdet.
  • Ansøgeren skal være parat til at indgå en kontrakt med den canadiske vognmand af 12 måneders varighed.> Læs hele pressemeddelelsen fra TSU her, og få mere at vide om ordningen.


- TURfacebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag