Så er jagten på seks helt særlige transportlærlinge skudt i gang

6. oktober 2014

TUR søger unge lærlinge, der skal være med til at beskrive deres uddannelse gennem egne film og billeder. Mon det er dig? Eller kender du en, der er den perfekte ambassadør? Så giv TUR et tip.

Truck_fyr

Til april 2015 lancerer Transporterhvervets Uddannelser (TUR) et helt nyt website, der skal være med til at give et realistisk og virkelighedsnært billede af, hvad det vil sige at gennemføre en uddannelse og arbejde inden for transportbranchen. Det nye site kommer hovedsageligt til at basere sig på film og billeder fra den virkelige verden – leveret af dem, det hele handler om, nemlig chauffør- og lagerlærlingene selv. Og det er netop disse hovedpersoner, som TUR nu er på udkig efter.

Det vigtigste er, at du brænder for dit fag
Vil du være med til at præsentere transportbranchen på en helt ny måde og fortælle vidt og bredt om, hvor fedt det er at være enten chauffør- eller lagerlærling? Så er det lige præcis din hjælp, som TUR har brug for. Det vigtigste er, at du elsker din uddannelse og dit fag, og at du brænder for at give os andre et indblik i din hverdag. Vi skal via dine film, billeder og statusopdateringer med dig ud at køre, og måske skal vi endda med, når du får dit svendebrev. Det er alle disse gode historier fra din verden, der skal være med til at vise andre, hvor udfordrende, sjov og krævende en uddannelse inden for transportområdet kan være.

Du må gerne være hjemmevant på de sociale medier – som minimum skal du være aktiv på Facebook. Men du behøver ikke være ekspert, da du som en del af projektet vil blive godt rustet til brugen af de sociale medier gennem undervisning og workshops sammen med de andre ambassadør-lærlinge. Du skal blot være åben for at lære noget nyt og tage godt imod din nye bedste ven: en spritny smartphone eller tablet, som du vil få udleveret som en del af projektet. 

Din virksomhed skal være med på ideen
Vi skal bruge i alt seks ambassadører fra hele landet, og I kommer til at mødes flere gange i løbet af projektet, der løber over en ca. 1-årig periode. Du skal derfor helst have 1-1 ½ år tilbage, inden svendebrevet er i hus. Derudover er det vigtigt, at din virksomhed er med på ideen, da de jo deltager på sidelinjen via dig og dine film og billeder – desuden kommer de til at skulle undvære dig et par dage i løbet af projektet, og det er derfor det vigtigt, at de bakker 100 procent op om din deltagelse.

Måske er det dig eller din lærling?
Lyder det her som noget for dig? Så udfyld det nedenstående spørgeskema og send det sammen med et billede af dig selv til det projektansvarlig i TUR Trine Nexmand Rofelt på tnr@tur.dk. Hun sidder også klar til at besvare eventuelle spørgsmål på telefon 35878719. Det er også muligt for dig som f.eks. faglærer eller virksomhedsrepræsentant at indstille din elev eller lærling – han eller hun skal bare være orienteret og med på ideen.

Skema og billede skal være TUR i hænde senest den 27. oktober 2014. Inden den endelige udvælgelse vil du få besøg af Trine Nexmand Rofelt, der er kommunikationskonsulent i TUR og Malin Lindeblad Kadijevic, der er knyttet til projektet som ekstern konsulent. De skal, udover at tale med dig, også besøge både din skole og din virksomhed.

De seks ambassadører vil få besked om udvælgelsen senest den 21. november, og den første workshop for de seks hovedpersoner foregår den 2. december.

Download skema til ansøgning i PDF – klik her.

Download skema til ansøgning i word - klik her.

Vi kræver

  • at du er hjemmevant på Facebook – men du skal ikke være ekspert. Det bliver du via uddannelse og workshops med de andre ambassadører
  • at du højst er 25 år
  • at du har minimum 1 år tilbage af din uddannelse ved projektets start
  • at din virksomhed bakker op om din deltagelse

Du får 

  • masser af sjove og udfordrende oplevelser, som du kan dele med alle andre via Facebook
  • tildelt en helt ny smartphone eller tablet
  • chancen for at være med til at give omverdenen et helt nyt syn og mere realistisk billede af, hvad det vil sige at uddanne sig og arbejde inden for transportbranchen
  • nye ’kollegaer’ via de andre ambassadører
  • mulighed for at skrive ’ambassadør’ på dit cv

Succes på vejen
Det nye website indgår som en del af projekt ’Succes på vejen’. For mere information om det – klik her.


-TUR

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag