Chauffør blev årets lærling

27. august 2015

20-årige Andreas Holk blev mandag kåret som årets lærling af DI Fyn

Andreas Holk har valgt at forfølge en karriere bag rattet, og den 20-årige koldingenser må være god til sit job, for han er netop er blevet kåret som årets læring af DI Fyn. Det skriver fyens.dk.

- Det er dejligt med sådan et skulderklap. Det må jo være et tegn på, at man har gjort det godt, siger Andreas Holk til mediet.

ÅretsLærling2015


Andreas kører for ERA-Transport A/S, som ligger i Odense. Hans første skoleperiode blev tilrettelagt, så han fik kørekort til forvogn og til hænger inden for det første halve år. Det betød, at han efter en kort oplæring hos en af de ”gamle” chauffører kørte lastbilen alene.

Efter næste skoleperiode begyndte Andreas at øve eksportkørsel, og siden den dag har han kørt som selvstændig chauffør med containere inden- og uden for landets grænser.

Essentielt at de unge får en god uddannelse

Prisen "Årets Lærling" gives hvert år til den lærling på Fyn, der har udmærket sig helt særligt både fagligt og socialt på sin arbejdsplads. Og ifølge formand for DI Fyn er det helt essentielt for væksten, at de unge får sig en god uddannelse:

- Hvis virksomhederne på Fyn skal skabe vækst, velfærd og velstand, er det helt afgørende, at vi er med til at uddanne så mange dygtige mennesker - som Andreas Holk - som overhovedet muligt. Og lige så vigtigt er det naturligvis, at vi kan være med til at motivere unge mennesker til at tage en uddannelse, der indeholder perspektiv og fremtid, siger formand DI Fyn Christian Møller.

Prisen blev uddelt mandag eftermiddag ved ERA-transport A/S i Odense.

-TUR

facebook twitter