Ny rapport fra TUR

16. januar 2015

TUR har netop publiceret en ny rapport med fokus på udvikling af uddannelsesstrukturen for erhvervsfiskere.

fiskekutter

Erhvervsfiskeriet gennemgår i disse år en rivende teknologisk udvikling og omstilling. Fra at skulle betjene forholdsvist enkelt, lavteknologisk udstyr skal erhvervsfiskeren i dag forholde sig til helt andre komplicerede styringsteknikker og anlæg. Fiskeskibene og de dertilhørende kvoter er blevet millionforretninger, der drives professionelt i lighed med moderne virksomheder i øvrigt.

Uddannelsesniveau, omkostningsreducering og værdiforøgelse på alle områder af driften er blevet langt mere afgørende for vækst, udvikling og succes i erhvervet. Erhvervsfiskeriet er derfor meget afhængigt af dygtige og faglærte medarbejdere, hvis kvalifikationer og viden direkte påvirker kvaliteten af produkter og tjenester.

Det er på denne baggrund, at TUR i tæt samarbejde med Fiskeriskolen EUC Nordvest og Navigators har udarbejdet en rapport med fokus på udvikling af uddannelsesstrukturen for erhvervsfiskere - ambitionen hermed er at skabe basis for en systematisk brug af AMU og dermed bidrage til at løfte ufaglærte til faglært niveau.

Download rapporten her - Udvikling af uddannelsesstrukturen for erhvervsfiskere.

-TUR

 

 

 

 

 

facebook twitter