Vibeke vil ud og køre på landevejen

27. januar 2015

Vibeke Theisel er 26 år og er ved at uddanne sig til lastbilchauffør hos Tradium i Randers – en uddannelse kun få kvinder giver sig i kast med. Det vil Vibeke gerne ændre på.

Tradium
 
– Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg syntes det kunne være et spændende job. Det er jo ikke ligefrem er kvindejob, men jeg kan godt li udfordringer, siger Vibeke Theisel, der netop er startet på hovedforløbet til lastbilchauffør på Tradium.

Lisbet Theisel, 26, er bosat i Randers og i lære hos Frode Laursen A/S i Vitten ved Aarhus-

– Ikke alt behøver være nemt. Det er et job, hvor det måske kan være svært og finde arbejde eller læreplads som kvinde, men jeg ved, at hvis man virkelig brænder for det så skal det nok lykkes. Jobbet som lastbilchauffør er ikke helt nyt for mig, idet min far har kørt lastbil, da jeg var mindre, og min kæreste kører lastbil nu, siger Vibeke Theisel.

Hvad er det bedste ved uddannelsen?
 – Det bedste ved uddannelsen er, at vi lærer en masse nye ting og kommer ud og prøve en masse. Mange mennesker tror fejlagtigt, at man bare sådan lige kan blive lastbilchauffør, at man bare tager et kørekort, og så kommer man ud og køre. Men sådan fungerer det ikke. Der ligger faktisk ret megen viden bagved såsom køre-/hviletidsregler, surring, stuvning osv. Så joken med, at hvis man ikke kan blive noget, kan man altid blive lastbilchauffør passer altså ikke helt.

Hvad er det bedste ved selve skolen?

– Det bedste ved selve skolen må helt klart være vores lærere. De kan undervise os, så det er nemt at forstå. Personligt elsker jeg selv at komme ud i gården og "lege" med tingene. Og så er det altid dejligt, at hvis man har lavet noget, der ikke er 110 procent i orden, kommer læreren og fortæller, hvad man skal gøre anderledes. Konstruktiv kritik er altid godt.

Hvad er er god skoledag for dig?
– En god skoledag for mig er, at jeg kan komme hjem, sætte mig i sofaen og tænke på det, jeg har lært. Jo mere jeg lærer, jo bedre en skoledag. Dog skal jeg også selv være 110 procent tilfreds med min egen indsats. Jeg forsøger altid at forbedre mig, det vil sige søge information, hvis der er noget, jeg gerne vil vide mere om, spørge hvis der er noget, jeg ikke forstår osv.

Hvad vil du være, når du bliver færdig på Tradium?
– Når jeg er færdig med uddannelsen, vil jeg ud og køre lastbil. Jeg kunne godt tænke mig at komme ud og køre enten dyretransport eller særgods/sværgods. Men nu må vi se hvad fremtiden bringer. Bare jeg kan komme ud og køre.

-TUR

 

 

 

 

 

 

facebook twitter