Mor og far ser helst at deres børn får en gymnasial uddannelse

5. maj 2015

Andelen af unge der går efter en erhvervsuddannelse er desværre faldende.

En god ide

Nye undersøgelser peger på at forældrenes indflydelse - helt specifikt mor og fars råd og vejledning i forhold til videreuddannelse – skubber de unge i retning af de gymnasiale uddannelser. Hele 71% af forældrene til unge mellem 10-17 år, vil råde deres børn til at søge om optagelse på en gymnasial uddannelse - fremfor en erhvervsuddannelse.

Det er rigtig ærgerligt, for som det ser ud nu, kommer samfundet til at mangle 180.000 hænder til at løfte opgaven med faglært arbejde. I mange tilfælde er der især brug for de kvikkeste, for det kræver både et godt hoved og et par dygtige hænder at varetage arbejdet som fx industritekniker eller værktøjsmager, mener Dansk Metals formand, Claus Jensen, ifølge idag.dk. Han påpeger at tendensen er ”dybt bekymrende”, og uddyber:

 - Det er et kæmpe problem for Danmark som samfund. Hvis vi ikke får uddannet flere faglærte, så vil ordrer gå uden om Danmark, selvom vi faktisk kan producere bedst og billigst. Det vil koste vækst og arbejdspladser, som i stedet bliver skabt i andre lande.

Læs hele indlægget her

Transporterhvervets Uddannelser har i 2015 fokus på problematikken med den dalende interesse og de sløje tilmeldinger til uddannelserne inden for transportbranchen. 7 dygtige og ambitiøse transportlærlinge, fra hele landet og af begge køn, er udpeget til at være ambassadører for deres uddannelse. På de sociale medier, instagram og Facebook, fortæller lærlingene om deres specialer, og om deres hverdag som lærlinge. TUR har store forventninger til projektet. Det bliver spændende og lærerigt at følge lærlingene, høre alle de gode historier, der forhåbentlig vil opmuntre flere unge, til at gå efter en transportuddannelse.

Mød de 7 lærlinge her

-TUR

facebook twitter