TURs årlige chaufførkonference afholdt i Horsens

21. maj 2015

TURs årlige chaufførkonference satte fokus på emner som højresvingsulykker, ordblindhed, arbejdsmiljø og nudging.

 højresving

Scandic Bygholm Park i Horsens lagde i år rammerne om TURs chaufførkonference. Over to dage den 11. og 12. maj var der sat fokus på en række aktuelle emner for faglærere inden for bus- og godsområdet.

Mange spændende input på talerstolen

Blandt andet var Lone Hald, konsulent for Rådet for Sikker Trafik, indbudt til at fortælle om et projekt, der sætter fokus på højresvingsulykker, og om hvordan de kan undgås.

Vinklen på projektet, som er sat i søen i et samarbejde med Trafikstyrelsen, er endvidere at udarbejde undervisningsmaterialer og vejledninger, der kan give inspiration til, hvordan der kan undervises i trafiksikkerhed med fokus på højresvingsulykker.

Et andet farverigt og inspirerende indslag på chaufførkonferencen, var Christian Bock, der selv er ordblind, og som fortalte levende om sine egne erfaringer med livet som ordblind, og gav helt konkrete eksempler på hvilke moderne hjælpemidler der findes til ordblinde i forhold til smartphones og tablets.

Nudging

Derudover var Henrik Dresbøll, forfatter og indehaver af kommunikationsbureauet WElearn, på konferencen for at fortælle om begrebet nudging, det her med hvordan man kan påvirke mennesker til at ændre adfærd. Henrik gav blandt andet eksempler på hvilke enkelte justeringer der kan bidrage til adfærdsændringer, og hvordan denne tankegang eller metode kan integreres i undervisningsforløb.

Endvidere var der nyt fra Trafikstyrelsen, og fra Politiets Tungvogncenter Syd, samt fokus på sikkerhed, arbejdsmiljø og undervisningsmaterialer, som BAR Transport og Engros var til stede og fortælle om. Anders Jessen fra ITD og Klaus Topholm fra Topconsult gjorde deltagerne klogere på en undersøgelse, de havde lavet blandt deres medlemmer vedrørende den obligatoriske efteruddannelse.

Vi ses næste år

Sidst, men ikke mindst, fik faglærerne præsenteret dette års studietur, som TUR planlægger for faglærerne og som afholdes 15.-18. september. Turen går til Esbjerg, Hamborg og Bremen.

Materialer fra konferencen kan downloades via dette link - klik her.

Vi ses på næste års chaufførkonference, der indtil videre er berammet til at finde sted 2-3.maj 2016. Den endelige dato bliver vedtaget i september, men sæt endelig kryds i kalenderen alligevel.

-TUR

facebook twitter