DM for transportlærlinge 2015

26. marts 2015

Så er der endnu en gang et hold dygtige chauffør- og lagerlærlinge, der har gjort sig fortjent til en plads på podiet. I lørdags d. 21. marts 2015, løb DM for transportlærlinge endnu engang af stablen, denne gang i MCH Messecenter Herning.

dm2015

Messecentret tilbyder helt ideelle forhold for afvikling af sådan et mesterskab, hvor der både skulle afprøves lærlinge inde- og udendørs. Her var rigeligt af kvadratmeter til de 60 motiverede og kampstærke lærlinge fra hele landet, der havde fundet vej til Herning for at dyste om guldet. De kompetente dommere var på plads, og fik i løbet af dagen udvalgt de dygtigste, og sammen med talstærkt publikum hyldet dem på behørig vis.

En af dem var guldmedaljevinder, Henrik Søndergaard, fra Poul Schou A/S. Her er han til hverdag i lære som chauffør, og han havde solid opbakning fra sin virksomhed - hele 20 kolleger kørte i bus til Herning, for at støtte ham hele vejen igennem. Om det var det der gjorde udslaget, og hjalp ham med at hive guldet hjem, vides ikke, men i Poul Schou er driftschef, Jens Ole Olesen i hvert fald stolt over Henrik:

- Vi er stolte af Henriks resultat, og det er dejligt at se de unge mennesker dedikation til faget. DM for transportlærlinge er klart med til at højne branchens niveau, og den måde offentligheden ser på branchen. Samtidig vokser Henrik selvfølgelig med anerkendelsen, og det er positivt, når branchen historisk set generelt ikke har det bedste ry.

Også dem der ikke lige fik en plads på podiet, havde en god oplevelse med at være udtaget, og deltage i dysten i Herning. Bare det at være en del af fællesskabet, mener Jennifer som er lager– og logistiklærling hos Svendborg Brakes i hvert fald var hele turen værd. Især syntes hun det var fedt at se så mange andre piger deroppe, som også har kastet sig over transportbranchen:

- Det var fantastisk, at se at der faktisk er så stor en del kvinder i transportfaget, selvom der er mange fordomme om kvinder i et mandefag.

Og selvom hun ikke vandt, kan hun med garanti bruge oplevelsen fremadrettet:

- Dommernes kommentarer kan jeg helt sikkert bruge til at forbedre mig, og forberede mig hvis jeg kan få lov at komme med næste år. Mine lærere har allerede sagt, at de gerne vil have mig med igen, og så må jeg jo bare arbejde hårdt for at gøre mig fortjent til det også næste år.

Samlet resultat for DM for lagerlærlinge 2015
1. Søren Kragh Christensen, JKF Industri A/S, AMU Nordjylland
2. Emil Aagaard Andreæ, Catering Engros, Syddansk Erhvervsskole
3. Danny Hansen, STARK Holstebro, UC Holstebro

Samlet resultat for DM for chaufførlærlinge 2015
1. Henrik Søndergaard, Poul Schou A/S, UC Holstebro
2. Anders Eskebjerg, Langelands Godstransport, Syddansk Erhvervsskole
3. Frederik Bernhardt Lauvring, Maimburg Servicecenter A/S, EUC Lillebælt

DM arrangeres af TUR i tæt samarbejde med skolerne og sponsorer: Volvo Group Trucks Danmark A/S, Toyota Material Handling, Danske Fragtmænd A/S, 3F, ATL, DI, DTL, ITD, TSU, GUU, Constructor Danmark A/S, Lastbilmagasinet, Projob, Schmitz Cargobull, Rich. Andersen & sønner Vognmandsforretning og Transport 2015/MCH Messecenter Herning.

Facebook: Op til DM har der været masser af aktivitet på mesterskabernes Facebookside. kig forbi - klik her.

-TUR

 

 

 

facebook twitter