Arbejdstilsynet skal godkende visse kvalifikationer, før virksomheden kan sætte arbejdet i gang

13. april 2016

Virksomheder, der skal bruge udenlandsk arbejdskraft, skal være opmærksomme på, at udenlandsk arbejdskraft ikke uden videre må arbejde i Danmark.

truck (1)

Det kræver nemlig at personens kvalifikationer er blevet anerkendt af Arbejdstilsynet, eller at arbejdskraften er uddannet inden for et område, der ikke kræver anerkendelse. Personens erhvervsmæssige kvalifikationer kan fx være uddannelse og/eller erhvervserfaring fra et eller flere job.

Ansøg om anerkendelse af udenlandske erhvervskvalifikationer
Husk at søge om anerkendelse i god tid, inden arbejdet skal gå i gang. Arbejdstilsynet sørger for at afklare og tjekke ansøgernes uddannelse og/eller faglige kvalifikationer. Virksomheden kan søge samlet på vegne af de personer, der skal arbejde for virksomheden, eller den enkelte person kan selv søge om anerkendelse. Brug formularen nedenfor til at søge om anerkendelse af udenlandske erhvervskvalifikationer.

Arbejdstilsynet vil, efter indsendt ansøgning, kunne udstede anerkendelsesbrev på baggrund af visse udenlandske certifikater. Den 1. juni 2015 tog Arbejdstilsynet et nyt ansøgningsskema i brug. Skemaet som ligger på Arbejdstilsynets hjemmeside, skal udfyldes og sendes fra hjemmesiden. Skemaet findes under ”Temaer” og nederst på siden ”Udenlandsk arbejdskraft” og midt på siden ligger ansøgningsskemaet. Ellers kan følgende link bruges:

www.at.dk/udenlandske-kvalifikationer.

-TUR

facebook twitter