Første svendeprøve i 7 år inden for togklargøring

19. august 2016

EUC Lillebælt er klar til at afholde den første svendeprøve for togklargørere i 7 år.

Togklargøring

Branchens ønske om forbedret togklargøreruddannelse trådt i kraft
Erhvervsuddannelsen inden for togklargøring gennemgik en væsentlig revision med EUD reformen i 2015. Arbejdsmarkedets parter fik lavet de nødvendige aftaler, således at uddannelsen levede op til branchens ønsker og behov samt de nye myndighedskrav. Uddannelsen blev gjort meget mere jernbanespecifik og brede transportfaglige elementer som Kørekort C og Kran D blev fjernet. Dermed kunne uddannelsen også gøres meget kortere, så den nu varer 12 måneder på speciale Persontog og 14 måneder på speciale Godstog, begge dele efter afsluttet grundforløb.

Alle kommende togklargørere indenfor godstog uddannes nu via EUD
DB Schenker Rail, nu DB Cargo, udfører næsten al godstransport på jernbane i og igennem Danmark, og virksomheden har aftalt med Dansk Jernbaneforbund, at man vil uddanne sine kommende togklargøringsmedarbejdere via EUD. Derfor var det første hold på 10 elever også klar til start, samtidigt med at EUD reformen trådte i kraft. Så nu er EUC Lillebælt klar til at afholde den første svendeprøve.

Den første svendeprøve afvikles i Fredericia
Svendeprøven afholdes i uge 36 på godsbaneterrænnet ved Fredericia Station. Svendeprøven består for hver elev af en rangeropgave, hvor et godstog skal samles med vogne fra 3 rangerspor eller tilsvarende splittes op på de 3 spor. Desuden skal eleverne på et andet tog gennemføre vognkontrol, udbedring af mindre fejl samt gennemføre bremseprøve.

Det hele afsluttes med en reception om fredagen, hvor eleverne afslutter skoledelen af deres uddannelse.

- TUR

 

facebook twitter