5000 folkeskoleelever får mulighed for at prøver kræfter med transportbranchen

28. juni 2016

Siden april måned har har en lastbil kørt rundt til folkeskoler, efterskoler og specialskoler for at informere om, hvordan det er at arbejde som chauffør. Projektet er Transportens Udviklingsfonds, og de har netop besluttet at fortsætte et år mere, skriver Transportmagasinet.

Jobitransport

Får indblik i hvad det vil sige at arbejde som chauffør
I de seneste måneder har en kæmpe truck kørt rundt i landet og besøgt 21 skoler, hvor folkeskoleelever har kunnet møde unge chauffører, og få et indblik i, hvordan det er at arbejde i branchen. Besøget byder også på en quiz med spørgsmål om arbejdet som chauffør, og de kan prøve en tur i lastbilsimulator.

- Skolerne er meget glade for at få besøg. De vil gerne være med til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne, men det kan være svært at passe ind i dagligdagen. Alle de skoler, som vi har besøgt indtil nu, vil have besøge igen, siger Magnus Købke, der er projektchef hos Transportens Udviklingsfond.

5000 elever får mulighed for et besøg
Projektet er en del af kampagnen ”Job i transport”, som ALT, DTL-A og 3F står bag. Kampagnen gør opmærksom på mulighederne inden for transportbranchen, så flere unge vælger at tage en uddannelse som chauffør. Med de aftaler, der allerede ligger i kalenderen, vil mindst 5000 skoleelever komme på besøg i lastbilen.

Læs hele nyheden her

- TUR

facebook twitter