EUC Lillebælt har igen været i Rumænien med humanitærhjælp

25. maj 2016

EUC Lillebælt har i mere end 20 år ladet transportlærlinge køre til Rumænien med humanitær hjælp,  i samarbejde med den landsdækkende forening  "Rumæniensprojektet af 1992", som støtter forskellige rumænske institutioner, bla. børnehjem og skoler.

rumænienUddeling

På frivillig basis, støtter foreningen bla. med tøj, mad, senge, skolemøbler, kørestole, rollatorer, effekter, der er mangel på, for at man kan få en dagligdag til at fungere. EUC Lillebælt læssede for et par uger siden igen  ca. 30 tons gods på to lastbiler, en forvogn med anhænger, og en trækkertrailer. Pakket i banankasser, og efter en grundig kontrol af akseltrykket på alle aksler, trillede de afsted mod Rumænien.

Målpinde nåes undervejs
Selve turen tager mellem 7 og 9 dage, og er på ca. 4000 km. De 12-16 transportlærlinge, som EUC Lillebælt sender afsted hvert år, tager afsted i forbindelse med det 3-ugers forløb, der hedder "Chaufførspeciale og Udlandstur". Så i løbet af de tre uger de er afsted, kan de unge også sætte hak ved målpindene "Internationale forhold" og "Kørsel med sættevogn".

Selvstændige elever
Eleverne planlægger selv det hele - lige fra at lave en turplan, både digitalt og ved hjælp af almindelige kort, sørge for alle regler for køre -og hviletid kan overholdes, indhente de nødvendige køretilladelser, og undersøge evt. fritagelser for vejskat, eller hvor og hvordan, man køber den nødvendige vejskat, i de forskellige lande, de kommer igennem. Og meget mere.

RumænienChauffører 

Ved ankomst, er det også transportlærlingene, der uddeler den humanitære hjælp, og den kontakt med de lokale giver eleverne en meget værdifuld, kulturel indsigt, stor balast og forståelse for, hvor meget deres indsats betyder for de lokale rumænere.

-TUR

facebook twitter