Opfordring til pigerne fra EUC Lillebælt: Bliv chauffør, der er brug for dig

11. november 2016

EUC Lillebælt oplever i år en stor stigning i antallet af unge, som søger ind på chaufføruddannelsen. Dog er meget få af dem piger, og den skævhed vil man gerne have rettet op på, skriver Fredericia Dagblad.

PigeChauffør

Kun 10 pct. er piger

For øjeblikket er 90-100 unge fra begge sider af Lillebælt i gang med en chaufføruddannelse, og der er brug for deres arbejdskraft. Kun ca. 10 pct. er dog piger. Og det er ærgerligt, blandt andet fordi, at det i dag ikke længere er meget fysisk krævende, at være lastbilchauffør, pointerer Lars Frederiksen, faglærer og kørelærer hos EUC Lillebælt i Erritsø:


- Pigerne er mindst ligeså godt kvalificerede til at sidde bag rattet i en stor lastbil, som drengene. Der er simpelthen ingen forskel, det tør jeg godt skrive under på.

Ikke svært at få en praktikplads - og gode jobmuligheder i vente

Med henvisning til de mange store transport- og speditionsfirmaer, som har valgt at have deres terminaler i DanmarkC, nabo til den jysk-fynske motorvej, fortæller Lars Frederiksen, at den omtalte praktikpladsproblematik slet ikke fylder så meget:

- Stort set alle har fået et praktiksted, og jeg ved, at der indenfor de kommende år bliver god brug for deres arbejdskraft.

Læs hele artiklen fra Fredericia Dagblad her

Læs om 21-årige Helene, der er på vej til at blive godschauffør

- TUR

facebook twitter