Transportuddannelserne har fokus på sikker kørsel

18. november 2016

Sikker kørsel og gode orienteringsmuligheder er centrale for at undgå uheld i trafikken. Derfor har transportuddannelserne fokus på, at chauffører lærer at orientere sig og bruge spejlene korrekt.

Transportuddannelser-har-fokus-på-sikker-køresel-Transporterhvervets-uddannelser

I transportbranchen er der et krav om, at både faglærte og ufaglærte chauffører tager ’den lovpligtige efteruddannelse’ hvert femte år. I forbindelse med den lovpligtige efteruddannelse er det muligt for chaufførerne at vælge AMU-kurset ”Uheldsforebyggelse for erhvervschauffører”.

Siden 2014 er antallet af chauffører, der tager AMU-kurset ”Uheldsforebyggelse for erhvervschauffører” steget markant. Det er en udvikling, som glæder Transporterhvervets Uddannelsers sekretariatschef, Hans Christiansen:

- Der er ingen tvivl om, at det er positivt, at mange chauffører er interesserede i at holde deres kvalifikationer ved lige og i at have fokus på, hvordan de kan undgå ulykker i trafikken.

Spejlbane skal være med til at sikre færre ulykker

Alle chauffører, der tager den lovpligtige efteruddannelse på DEKRA AMU Center Midtjylland kommer på en såkaldt ”spejlbane”. Her bliver de gjort opmærksomme på, hvordan de indstiller spejlene korrekt, så de kan orientere sig ordenligt i dem.

- På nyere lastbiler er der flere orienteringsspejle end på ældre lastbiler. Så vi lærer kursisterne, hvordan de skal betjene de nye spejle og hvad de skal se efter i hvert enkelt spejl. Det er klart, at man ikke nødvendigvis ved det, hvis man er vant til at køre i en ældre lastbil med færre spejle, forklarer uddannelseschef på DEKRA AMU Center Midtjylland, Hans Iversen.

Chaufførerne kan bruge det i deres hverdag

Derudover er undervisningen bygget op omkring øvelser, som bl.a. sætter fokus på de farlige områder omkring køretøjet. Der er også eksempler på, hvilken betydning det har, hvis der ligger ting i forruden, så man ikke har det fulde udsyn.

Tilfredsheden blandt kursisterne er stor. Det lader til, at kursisterne er enige om, at det er vigtigt at dyrke de gode vaner ved at orientere sig rigtigt og ikke at lade sig distrahere, når fx telefonen ringer.  

- Kurset (red. om hvordan man forebygger uheld) bliver evalueret rigtig godt af kursusdeltagerne, fordi de kan se, at de kan bruge det, de lærer, i deres hverdag, forklarer Hans Iversen.

 

Tilmeld dig AMU-kurset ”Uheldsforebyggelse for erhvervschauffører” her

- TUR

facebook twitter