Nyt tiltag med flygtninge skal undersøge om IGU-aftalen kan fungere i praksis

13. oktober 2016

20 flygtninge har i den seneste tid deltaget i et forløb på AMU Fyn, som skal afklare, om de er klar til at deltage i et egentligt IGU-forløb - og ende ud som lageroperatører, skriver Transportmagasinet.

truckifart

Over halvdelen er klar til at indgå kontrakter
13 af deltagerne er på vej til at indgå kontrakter med lokale virksomheder, og de begynder på en toårig uddannelse til november, der skal gøre dem til lager- og terminalarbejdere. Uddannelsen består af en blanding af undervisning og arbejde på virksomheden. På AMU Fyn vil flygtningene blive undervist i dansk og en række faglige fag. Det kan være lagerstyring og manøvrering med gaffeltruck.

IGU-forløb: en del af trepartsforhandlingerne
IGU-forløbene blev vedtaget i forbindelse med første del af trepartsforhandlingerne før sommerferien. Selve loven trådte først i kraft 1. juli. Siden er der blev lavet forslag til IGU-forløb inden for forskellige brancher, som både arbejdsgivernes og lønmodtagernes organisationer har nikket til.

Længere udsigter med IGU-forløb for chauffører
Direktør i ATL Lars William Wesch glæder sig over, at vi nu ser et resultat af forhandlingerne:

- Det er afgørende, at vi får afprøvet, hvordan IGU-aftalen virker i praksis. Det er glimrende, at man på Fyn begynder med lager- og terminalarbejdere. Selvom der er mangel på chauffører, går der nok lidt længere tid, inden vi ser flygtninge som lastbilchauffører. Det kræver gode evner i dansk at tage et stort kørekort, siger han.

Læs hele nyheden fra Transportmagasinet her

- TUR

facebook twitter