TUR bakker op om politikampagne imod uopmærksomme bilister

6. oktober 2016

'Kør bil, når du kører bil.' Sådan lyder sloganet fra politiet og Rådet for Sikker Trafik, der i uge 40 indsætter en særlig indsats mod uopmærksomme trafikanter, skriver tv2lorry.dk. Glimrende idé, mener TUR, der i en årrække også har haft fokus på problematikken.

Mobiltelegfonmensmankører

Netop at få udbredt større viden ude på både erhvervs- og efteruddannelserne inden for transportområdet, om hvor farligt det er at lade sig distrahere når man kører, har stor prioritet i forhold til chaufføruddannelserne.

TUR har siden 2010 givet undervisere på transportuddannelserne adgang til en specifik faglæreruddannelse inden for dette felt, og faglæreruddannelsen er løbende blevet evalueret og opdateret.

I TURs faglærerprogram for 2017 udbydes faglæreruddannelsen ”Køreteknik, distraktion og opmærksomhed”, der netop klæder underviserne på til bl.a. at lære chaufførerne noget om, hvor mange ting vores hjerne er i stand til at opfatte på samme tid.

Hvad sker der når kørslen i lastbilen eller bussen måske bliver lidt ensformig for chaufføren, og man fristes til at tro, at der så er overskud til at foretage sig andre ting end at køre bil? Faglærerne bibringes en forståelse af præmisserne for opmærksomheden i relation til trafiksikker kørsel - og på uddannelsen bliver det illustreret, hvorledes distraktion kan måles, vurderes og formidles.

Læs mere om politiets indsats mod uopmærksomme trafikanter her

Læs mere om faglærerkurser "Kørsel, distraktion og opmærksomhed" her

- TUR

facebook twitter