TUR på BRT-studietur til Metz

13. oktober 2016

Fremtidens kollektive trafik kræver effektivitet, bedre miljø, kortere rejsetid og større sammenhæng mellem byudvikling og transport. Brancheudvalget for personbefordring i TUR har været på studietur til Metz i Frankrig for at studere uddannelse i forbindelse med busser i såkaldte BRT-løsninger (Bus Rapid Transit).

BusMetzKitte 

 Udvalget fik lejlighed til at se garageanlægget og værksted for de treleddede Mettis-busser.

Bus Rapid Transit
BRT er en fælles betegnelse for et højklasset, busbaseret transportsystem med et meget højt serviceniveau, som kan bidrage til at sikre en kollektiv trafik, der øger mobiliteten og styrker arbejdsmarkedet. BRT er bl.a. kendt fra storbyer som Barcelona, Istanbul og Rio de Janeiro – og nu også Metz i Frankrig.

BRT:helt centralt for byudviklingen i Metz
I Metz har byen på få år gennemgået en større byudvikling med BRT som et centralt led i at sikre mobilitet og et bedre miljø. Busserne i BRT har lokalt fået navnet Mettis og udgøres af 24 meter lange, treleddede busser, der på lange strækninger kører i eget tracé og med eget sporsignal, som minder om forhold for letbaner/sporvogne, og dermed sikrer en hurtigt og bekvem transport gennem byen. Metz er et oplagt sted at opleve fordelene ved BRT, fordi løsningen ikke kun fokuserer på transport fra A til B, men også på en byplanlægning, hvor transport og byudvikling går hånd i hånd med formålet om at være et bedre sted at bo og arbejde.

Værdifuld erfaringsudveksling
Udover oplevelsen med at køre med Mettis og på nært hold studere BRT-konceptet, udvekslede udvalget erfaringer med den lokale busoperatør, LE MET, om krav til kvalifikationer og uddannelse af chauffører. I denne forbindelse besøgte udvalget byens 85.000 M2 store garageanlæg med i alt 520 ansatte og fik ved samme lejlighed mulighed for at høre om chaufførernes oplevelser og erfaringer med uddannelse og med arbejdet som chauffør i BRT.   

- TUR

facebook twitter