Aalborg Renovation: På sigt skal alle vores chauffører være uddannede

26. september 2016

Hos Aalborg Renovation har skraldemændene fået et godt tilbud. Man er nemlig begyndt at arbejde ud fra en målsætning om, at alle chauffører på sigt skal være uddannede. De første chauffører bliver netop nu sendt på skole, skriver Lastbilmagasinet.

Skraldemænd

Aalborg Renovation har startet samarbejdet op med AMU Nordjylland, og 15-20 ansatte går nu i gang med at tage en decideret chaufføruddannelse:

- De ansatte har fået lavet en RKV (realkompetencevurdering, red.) i forhold til, hvad de kan, og hvad de kan få merit for, og vi har nu fået afklaret de første 30-40 medarbejdere, siger teamleder hos Aalborg Renovation, Thomas Bunch Jensen, hvor mange af medarbejderne har en anden baggrund end chauffør, men gerne vil have noget uddannelse.

Uddannelse styrker medarbejderne
Motivet for at uddanne chaufførerne er helt klart: Det skal styrke de ansatte og give dem endnu flere kompetencer. Uddannelse giver dem fleksibilitet, alsidighed og forståelse for maskinerne - og ud over den faglige stolthed og ballast uddannelse giver, er det også en fordel rent konkurrencemæssigt at få de ansatte på skolebænken:

- Det vil også forstærke os som virksomhed, selv om vi er et kommunalt foretagende, siger Thomas Bunch Jensen.

Uddannelsesperioden veksler mellem ophold på skole og arbejde i Aalborg Renovation. Der bliver lavet et individuelt uddannelsesforløb for hver enkelt chauffør, så det varierer, hvornår man er færdig.

TUR: God idé
Som fagligt udvalg for blandt andet renovationschauffører, hilser man Aalborg Renovations nye indsatsområde velkomment:

- Det er altid en god idé at afse ressourcer til at uddanne sine ufaglærte medarbejdere, og netop indenfor renovationsområdet er det almindelig kendt, at behovet for uddannelse er stort. I TUR har vi samtidig god erfaring med at uddanne også de lidt ældre eller "merit-egnede" renovationschauffører - så lad os håbe på flere tiltag som Aalborg Renovations fremover, lyder det fra sekretariatschef i TUR, Hans Kjeldgaard Christiansen.

Læs hele nyheden fra Lastbilmagasinet her

- TUR

 

facebook twitter