Første svendeprøve i 7 år: nye togklargørere brillerede på sporet i Fredericia

8. september 2016

EUC Lillebælt er i øjeblikket den eneste skole der udbyder togklargøreruddannelsen, så med det i mente - og med Taulov Transportcenter og Fredericia Banegård i ”baghaven” - var det således et naturligt valg, at det var på disse spor at den første svendeprøve i 7 år, indenfor togklargøring, skulle afvikles.

TorgklargørerSvendeprøveEUD

Svendeprøve fra tirsdag til fredag
Teoridelen blev afviklet tirsdag formiddag, og afviklingen af den praktiske prøve startede tirsdag eftermiddag og løber til og med torsdag eftermiddag, da der kun kan være to elever pr. halve dag til den praktiske prøve, da de bl.a. skal rangere på flere spor.

Svendeprøveafslutningen finder sted fredag på skolen. De elever der startede op i august sidste år, er således allerede igennem størstedelen af uddannelsesforløbet.

Uddannelsen er nu mere målrettet transport på skinner
Togklargøreruddannelsen, som den har været skruet sammen siden EUD-reformen trådte i kraft d.1.august 2015, har nu et hovedforløb på kun 14 måneder, og er i dag meget mere kompakt og målrettet mod transport på skinner. Hovedforløbet varer med speciale i Godstog 14 måneder, og med speciale i Persontog 12 måneder.

- TUR

facebook twitter