Temadag om hvordan man kan få flere til at vælge en erhvervsuddannelse

1. september 2016

Flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. og 10. klasse, men hvordan? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for en temadag, som læringskonsulenterne på erhvervsuddannelsesområdet holder på Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense d. 3. november 2016.

DialogTalebobler

Rollemodeller fra "Vejen til en erhvervsuddannelse" bliver hørt
På temadagen vil man blandt andet kunne møde  nogle af rollemodellerne fra projektet ”Vejen til en erhvervsuddannelse”, som Erhvervsskolernes Elevorganisation netop har lanceret. De vil give et indblik i, hvad der motiverede dem dem til at vælge den uddannelse, de valgte.

Markedsplads og paneldebat
Desuden vil Camilla Hutters, der er områdechef hos Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) tale om uddannelsesvalg og identitet, der vil være en "markedsplads" med præsentation af forskellige idéer til, og eksempler på, hvordan erhvervsskolerne kan tiltrække flere elever, og der vil også være en paneldebat med rollemodellerne om, hvordan man gør erhvervsuddannelserne mere attraktive.

Flere skal vide hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver
Formålet med temadagen, er at give deltagerne, som er repræsentanter fra erhvervsskolerne, inspiration og konkrete idéer til, hvordan de kan øge kendskabet til erhvervsuddannelserne hos eleverne i grundskolen, og dermed klæde dem på til bedre at træffe valg om at tage en erhvervsuddannelse.

Læs mere, se programmet og og tilmeld dig her

- TUR

 

facebook twitter