Vindertur til Volvo Trucks i Gøteborg

30. september 2016

Vindertur-til-Volvo-Gøteborg-transporttalenter-Helle-Hessel-transportuddannelser-Democenter

Transportlærlinge og Volvo Trucks' kommunikations- og marketingchef. Fra venstre: Vicky Obel, Helle Hessel (Volvo Trucks), Emil Larsen og Mathias Christophersen.

 

Årets sejeste transportlærlinge har været på vindertur til Volvo Trucks i Gøteborg.

Da DM for transportlærlinge 2016 løb af stablen i foråret, var den helt særlige ekstrapræmie til vinderne et besøg til Volvo Trucks faciliteter i Gøteborg. Og i uge 39 var de afsted på turen, der stod i lastbilens tegn, da de tre transporttalenter fik en helt unik mulighed for at besøge lastbilgigantens fabrik, democenter og museum.

Lærlingene havde set frem til den unikke ekstrapræmie, som satte kronen på værket i forhold til deres præstationer ved mesterskabet. Med på Volvo Trucks-holdet var Vicky Obel, som er elev på TEC Hvidovre, og Emil Larsen og Mathias Christophersen, som begge går på AMU Nordjylland. 

- DM var en megafed oplevelse, og rigtig en god ting at kunne skrive på sit CV, og det her er så nok højdepunktet, fortæller Mathias Christophersen, som er i praktik hos Aalborgs Vognmandsforretning A/S. 

Fedt at køre med 76 tons tømmer

Egentlig vandt Emil Larsen guld i lagerkategorien ved årets DM, men da han var færdig med sin uddannelse i sommer, fandt han ud af, at han også har en stor interesse for jobbet som chauffør. Så efter sommerferien begyndte han på vejgodsuddannelsen. For ham var turen ganske specielt og noget han har set frem til længe:

- Volvo er lige mit mærke, så jeg har glædet mig vildt meget til turen, siger Emil fra AMU Nordjylland, der er i praktik hos Ove Wrist & Co. A/S.

- Selvfølgelig var det fedt at køre 76 tons tømmer på democenteret og prøve de forskellige typer af lastbiler, men det var også fascinerende på Volvo Museet, hvor man kunne se de gamle biler og udviklingen gennem tiden.

Brænder stadig for logistik

Vicky Obel, der er i gang med lageroperatøruddannelsen, synes også, at det var spændende på democenteret, men hendes hjerte brænder stadig for lager og logistik:

- Det var spændende at køre de store lastbiler, men jeg interesserer mig stadig mest for logistikken. Det var virkelig interessant at se fabrikken, hvor de store vogne bliver samlet. Se, hvordan den var bygget op omkring ”sildebensteknik” med arbejdsstationer og teamwork, fortæller hun.

Volvo Trucks hylder de unge

Programmet var nøje tilrettelagt, så lærlingene kunne nå at opleve så meget som muligt på de to dage. Samtidig var der sat tid af til, at de unge transporttalenter kunne stille spørgsmål og snakke om deres store interesse for de fascinerende maskiner.

Med på turen var også Volvo Trucks marketing- og kommunikationschef, Helle Hessel:

- På den her tur hylder vi de unge for deres faglighed. Det er en fornøjelse at se, hvordan de interesserer sig for faget, deres uddannelse og for at skulle arbejde i branchen.

 

 Vinderne af DM for transportlærlinge 2016

Transportuddannelser-transporttalenter-Mathias-Christophersen-Emil-Larsen-Vikcy-Obel-Volvo-Trucks-Democenter

Øverst venstre: Mathias Christophersen, chauffør, AMU Nordjylland, Aalborg Vognmandsforretning A/S

Øverst højre: Emil Larsen, chauffør, AMU Nordjylland, Ove Wrist & Co. A/S

Nederst: Vicky Holm Obel, lager, TEC Hvidovre, Nomeco A/S

facebook twitter