Transportskolerne står klar med ny mentoruddannelse til transportvirksomhederne

31. januar 2017

Virksomhederne inden for transportområdet skal klædes bedre på til at tage ordenligt imod nye lærlinge. Derfor er transportskolerne fra januar 2017 begyndt at udbyde et helt nyt AMU-kursus med navnet Transportbranchens mentoruddannelse. 

Transportskolerne står klar med ny mentoruddannelse til transportvirksomhederne

Efterhånden er det alment kendt, at transportbranchen har brug for nye kræfter til at tage over, når størstedelen af de ældre chauffører snart går på pension. Derfor er budskabet fra Transporterhvervets Uddannelser, at virksomhederne må blive bedre til passe godt på de unge lærlinge, som kommer ind i transportbranchen.

Som et led i at hjælpe virksomhederne med at tage bedre hånd om de unge, der begynder i branchen, er der oprettet et nyt AMU-kursus med navnet Transportbranchens mentoruddannelse.

- Vi har sammensat det nye AMU-kursus, fordi vi kan se, at nogle transportvirksomheder har brug for at blive klædt bedre på til at tage sig af de lærlinge, der har valgt at gå ind i branchen, fortæller sekretariatschef i TUR, Hans Christiansen.

EUC Lillebælt står klar

Erfaring viser, at en mentorordning kan være det, der afgør, om virksomheden får succes med lærlingeforløbet.  Indtil videre er der otte transportskoler, som udbyder AMU-kurset. En af dem, der står klar, er EUC Lillebælt i Fredericia:

- På Transportbranchens mentoruddannelse retter vi undervisningen mod transportvirksomheder, og tager udgangspunkt i, hvordan virkeligheden ser ud i transportbranchen. Derfor er uddannelsen fuld af konkrete eksempler på løsninger, deltagerne kan tage med hjem og bruge i hverdagen sammen med lærlingen og ledelsen, forklarer Henrik Helios, som er uddannelseschef for transportområdet på EUC Lillebælt.

Som regel er deltagerne på Transportbranchens mentoruddannelse medarbejdere, som har en hverdag sammen med en eller flere lærlinge. Det kan enten være som daglig leder, lærepladsansvarlig eller som en udvalgt kollega, der er særlig opmærksom på at lærlingene trives. Dog har de alle sammen det tilfælles, at de kommer fra transportbranchen, og derfor har de god mulighed for at sparre og udveksle erfaringer.

Læs også: Fra lærling til mentor

Mentor – hvad er det?

At være mentor handler om at støtte en lærling igennem uddannelsen både med faglige, sociale og personlige emner, men mest af alt handler det om personligt engagement og opbakning fra ledelsen.

- Mange transportvirksomheder har travlt med kunder, kørsler og tykke ordrebøger, så vi ved, at det kan være svært for dem at skabe tid til den nye lærling. Men hvis virksomheden har udpeget en mentor, som brænder for at være en god kollega og hjælpe et ungt menneske godt på vej, så er det ikke så svært længere. Men det kræver, at man får fastsat nogle strukturer, som mentoren kan arbejde inden for, uddyber TURs sekretariatschef.

Er du faglærer eller leder på en skole, kan du læse mere om Transportbranchens mentoruddannelse her

Er du medarbejder i en transportvirksomhed og vil du vide mere om Transportbranchens mentoruddannelse kan du læse mere her

- TUR

facebook twitter