Afprøvning af NemID hos AMU SYD var en succes

11. april 2017

TUR var til stede, da en prøve i Multitest på AMU SYD blev afholdt med NemID, og der var tilfredshed over hele linjen. 

Afproevning -af -nemid -hos -amu -syd -var -en -succes 

Tirsdag før påske var TURs tekniske konsulent Michael Andersen på besøg hos AMU SYD, der forsøgsvis afholdt en prøve i Multitest, hvor kursisterne skulle bruge NemID til login. Afprøvningen fandt sted små tre uger før, brugen af NemID ved login i systemet bliver indført for alle Trafikstyrelsens prøver.

Skolerne har dermed stadig tid til at informere kursisterne om, at kravet om NemID gælder fra d. 1/5 2017. På AMU Syd var der begejstring for den nye måde at afholde prøve på.

- Det er blevet meget lettere. Nu går kursisterne selv ind på computerens skrivebord og skal bare klikke på et link derinde. Så logger de selv på med deres NemID og så kan prøven startes, siger tilsynsførende hos AMU SYD, Birgit Graff.

Hos TUR er man også tilfreds med, at kunne reducere arbejdsbyrden på skolerne.

- Indtil nu har skolerne oplevet, at det har været en besværlig proces at gøre klar til prøverne. På hver computer skulle en fra skolen logge ind med en bestemt prøvedeltagers CPR-nummer, en kode og til sidst en aktiveringskode, så forfra på en ny computer og det kunne man jo komme ud for at gøre på 18-20 forskellige computere, alt efter hvor mange prøvedeltagere der var, udtaler Michael Andersen, teknisk konsulent hos TUR og ansvarlig for Multitest.

Læs nyheden "NemID skal øge sikkerheden og reducere arbejdsbyrden på skolerne"

Find mere information om Multitest

- TUR

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag