DTL: Tjek frihøjden under medbringertrucken

22. august 2017

DTL minder om, at når man kører med en medbringertruck ophængt under bagenden på lastvognen eller et påhængskøretøj, er der flere forhold man bør have fokus på.

DTL-Tjek -frihøjden -under -medbringertrucken
Foto: Finn Bjerremand, DTL

Højden fra vejbanen og op til underkanten af medbringertrucken er vigtig at kende. Den må aldrig overstige 0,55 m, fordi den med en maksimal højde på 0,55 m indgår som afskærmning bagtil. Såfremt højden er større, risikerer man at komme i konflikt med reglerne på grund af manglende underkøring og afskærmning bagtil.

Samtidig skal man være opmærksom på, at reglerne om at der altid skal være 20 % på vogntogets drivaksel/ drivende aksler, og tilsvarende at der altid skal være 25 % på de styrende hjul på et køretøj (f.eks. påhængsvogn), altid er gældende. Det kan f.eks. være nødvendigt at have ballast (typisk 600 kg) i forenden af en påhængsvogn, hvis den skal kunne køre tom med en medbringertruck hængende under bagenden. Desuden skal styrehjulet på medbringertrucken under kørslen være tværstillet i forhold til vogntogets kørselsretning.

DTL står for Dansk Transport og Logistik og er den landsdækkende brancheorganisation for det danske transporterhverv på vej og bane. Læs mere om DTL

- TUR

facebook twitter