Samarbejde mellem nordjyske jobcentre, 3F og AMU Nordjylland sikrer job til ledige hos Skive Køletransport

23. januar 2017

Et tæt samarbejde mellem AMU Nordjylland, 3F og jobcentrene i Nordjylland har resulteret i, at Skive Køletransport netop har ansat seks nye chauffører – to i regulære jobs og fire som voksenlærlinge. Virksomheden forventer desuden at ansætte flere i den nærmeste fremtid, skriver Transportmagasinet.

Skive Køletransport

Skive Køletransport: Vi er blevet bekræftet i, at uddannelse gør medarbejdere og virksomheden godt

Hos Skive Køletransport er man meget tilfreds med forløbet og dets resultater:

- Vi har oplevet det som en meget positiv proces, hvor der er blevet lyttet til vores behov, og hvor alt er blevet skræddersyet herefter, siger Anne-Mette Lautrup, administrationschef hos Skive Køletransport. Hun fortsætter:

- At kunne følge forløbet så tæt har givet os en rigtig god fornemmelse af hvem der har den gejst, vi søger hos vores medarbejdere. Forløbet har ikke færdiguddannet medarbejderne, men givet dem en ballast til en god opstart i vores virksomhed. Vi er desuden blevet bekræftet i, at uddannelse gør medarbejdere og virksomheden godt.

Nøje udvalgte deltagere - seks af dem nu med regulære jobs

Hos AMU Nordjylland var virksomhedskonsulent Finn Holst tovholder på forløbet. Igennem et tæt samarbejde mellem Finn, 3F og jobcentrene i Aalborg, Jammerbugt, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Thisted, Randers og Viborg kommuner lykkedes det at finde kvalificerede kandidater blandt de nordjyske ledige:

- Det har været en rigtig spændende og til tider udfordrende proces. Vi holdt infomøde i oktober, hvor omkring 70 ledige deltog. Efterfølgende foretog vi i samarbejde med Skive Køletransport en screening af alle deltagerne, og 20 personer gik videre i forløbet. To fik dog hurtigt job andetsteds, mens 18 fortsatte i forløbet. Nu er forløbet slut, og Skive Køletransport har valgt at ansætte seks – to i regulære jobs og fire som voksenlærlinge, siger Finn Holst.

Hos Jobcenter Aalborg fremhæver man også samarbejdet mellem jobcentrene samt 3F og AMU Nordjylland som værende en afgørende faktor for projektets succes.

Læs hele nyheden fra Transportmagasinet her

- TUR

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag