Ekspertgruppe vil bygge efteruddannelsessystem om

14. juni 2017

En ekspertgruppe, der har undersøgt det offentlige efteruddannelsessystem, har en række anbefalinger, som kan have konsekvenser for AMU-kurserne.

Veu -ekspertgruppe -vil -bygge -efteruddannelsessystem -om 

Mere end hver tredje medarbejder finder det ikke nødvendigt med efteruddannelse, og der er tegn på, at uddannelsestilbuddene ikke matcher det, virksomhederne efterspørger. Derfor har en gruppe eksperter undersøgt hvilke forbedringer, der kan foretages for at efteruddannelsessystemet kan leve op til arbejdsmarkedets konstante udvikling og behovet for kompetenceudvikling. Det kræver, at hele området tænkes helt forfra, mener ekspertgruppen.

Blandt gruppens 13 anbefalinger til at forbedre og simplificere området er en portal, der skal gøre overblikket over kursusudbuddene bedre. Den enkeltes behov skal i højere grad tilgodeses.

- I Danmark har vi med et offentligt efteruddannelsessystem tradition for at prioritere efteruddannelse. Men når hver tredje medarbejder ikke finder det tilstrækkeligt relevant, har vi en stor udfordring. Systemet er uoverskueligt, uigennemsigtigt og forældet. Der er behov for mere fleksibilitet, der tilgodeser den enkeltes behov, siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet.

Anbefalingerne skal indgå i efterårets trepartsforhandlinger om et styrket voksen-, efter- og videreuddannelsessystem.

- TUR

Læs Undervisningsministeriets pressemeddelelse

Ekspertgruppens rapport: Nye kompetencer hele livet

Læs også "AMU-centres hjælp til virksomhedsadministration er en fordel for alle parter"

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag