Ny uddannelse til ambulancebehandler på vej

16. maj 2017

Hvad skal den nye uddannelse til ambulancebehandler indeholde? Det skal en arbejdsgruppe i TUR nu se nærmere på.

Ny -uddannelse -til -ambulancebehandler -paa -vej 

TURs brancheudvalg for ambulance og redning tager nu hul på det konkrete arbejde med at få beskrevet den nye erhvervsuddannelse til ambulancebehandler. Baggrunden er, at TUR - som fagligt udvalg for redderuddannelsen- i januar i år fik besked fra Undervisningsministeriet om, at TURs ansøgning om at implementere ambulancebehandleruddannelsen i redderuddannelsens speciale ambulance, var imødekommet.

Efterfølgende besluttede brancheudvalget for ambulance og redning at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal udarbejde forslag til en ny ambulancebehandleruddannelse.

- Det kan umiddelbart virke omstændeligt og usædvanligt med en sådan arbejdsgruppe, men det har været af afgørende betydning for det faglige udvalg, at den kommende ambulancebehandleruddannelse får et kvalitetsmæssigt løft, samt at flest mulige relevante interessenter inddrages i udviklingsarbejdet, fortæller Leif Michael Larsen, uddannelseskonsulent i TUR.

Arbejdsgruppen er derfor meget bredt sammensat med repræsentanter fra de erhvervsskoler, der udbyder den nuværende redderuddannelse, fra erhvervsskolernes sundhedsfaglige samarbejdspartnere, fra de nuværende udbydere af ambulancebehandleruddannelsen, fra arbejdsmarkedets parter, fra ambulanceentreprenørerne, fra Danske Regioner og fra Sundhedsstyrelsen.

Arbejdsgruppen holder sit første møde den 17. maj, hvor hovedopgaven bliver at formulere forslag til kompetencemål i den nye ambulancebehandleruddannelse.

- TUR

facebook twitter