Der uddannes flere chauffører

5. oktober 2017

Mangel på godschauffører får flere til at uddanne sig til chaufførbranchen. Antallet skal dog højere op, hvis behovet skal dækkes, fastslår arbejdsgiverorganisationen ATL.

Der -uddannes -flere -chauffoerer 

Direktør i arbejdsgiverorganisation ATL, Lars William Wesch, udtaler til LastbilMagasinet, at ATL er positive omkring, at antallet af chaufføruddannelsesbeviser, der udstedes til personer, der har taget en uddannelse som godschauffør på et AMU-kursus i de senere år er stigende.

- Jeg tænker, at det dels skyldes en højkonjunktur i branchen. Da er det ofte lettere at tiltrække nye kræfter, også med en anden baggrund. Der er blevet en større bevidsthed om, at det går godt i transportbranchen. Erhvervsskoler og AMU-centre har også været gode til at pege på chaufførområdet, siger direktør i arbejdsgiverorganisation ATL, Lars William Wesch.

ATL mener dog, at der både er brug for flere lærlinge og for flere, der uddanner sig gennem AMU-systemet. Det nuværende antal nye godschauffører tager lige toppen af chaufførmanglen, men antallet skal højere op.

Kort vej til spændende job med stort ansvar
ATL påpeger, at ledige og personer med andre uddannelser kan med et relativt kortvarigt uddannelsesforløb få adgang til et spændende job med et stort ansvar.

- At blive chauffør er en relativ ligefrem vej til at få kvalifikationerne til at få et løft på arbejdsmarkedet. Er der en vækst i AMU-kursister, ved vi af erfaring, at der ofte er tale om modne unge eller folk, der har været mange år på arbejdsmarkedet. Og så kan du med et relativt kortvarigt uddannelsesforløb få adgang til et spændende job med et stort ansvar, påpeger Lars William Wesch.  

Læs hele artiklen i LastbilMagasinet (kræver abonnement)

- TUR  

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag