AMU-kursus satte kursen for store besparelser hos Jysk Transportservice A/S

13. september 2017

I foråret 2017 har flere af chaufførerne fra Jysk Transportservice været på et 1-dagskursus hos AMU Nordjylland for at lære mere om energirigtig kørsel – og allerede nu kan de se mærkbare resultater.

AMU-kursus-satte-kursen-Jysk -Transportservice

Hos Jysk Transportservice har et AMU-kursus i energirigtig kørsel sat skub i tingene på flere fronter. De oplever en økonomisk gevinst i et fald i brændstofforbruget, og kurset har samtidig bidraget til bedre fællesskab i medarbejdergruppen efter en fusion.

- Vi er rigtig godt tilfredse med kurset. Der er blevet sat gang i en positiv udvikling, som vi skal sørge for at holde fokus på. Vores chauffører kører nu i gennemsnit 8 % længere pr. liter, og totalt set er der siden kurset sket en økonomisk besparelse på ca. 11%. Dette tal dækker imidlertid også over besparelser på skadessiden, hvilket muligvis kan tilskrives det faktum, at flere af chaufførerne efter kurset er blevet mere bevidste om, hvordan de kører, fortæller Ole Jensen, direktør for Jysk Transportservice A/S. 

Jysk Transportservice fusionerede i 2016, og kurset har i den forbindelse også spillet en rolle i forhold til at skabe mere fællesskab medarbejderne imellem. 

- Helt generelt skal vi igennem en holdningsændring i forhold til det at køre energirigtigt. For nogle kommer det helt naturligt, mens andre stadig har svært ved at se vigtigheden i det. Det er noget, vi fortsat skal arbejde med. Her har kurset været et vigtigt skridt på vejen, og den viden, vores medarbejdere har fået, har allerede rykket en hel del. Og ser vi på fusionen, så har kurset også ført det med sig, at medarbejderne har fået mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende – det i sig selv er også positivt,, fortæller underdirektør hos Jysk Transportservice Thomas Fiil.

I fremtiden vil der fortsat blive fokuseret på området, og man vil hos Jysk Transportservice satse endnu mere på videreudviklingen bl.a. via kurser til medarbejderne.

- TUR

Læs om kurset "Energiøkonomisk kørsel for erhvervschauffører" på amukurs.dk og se hvor det udbydes

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag