Buselever på grundforløb i både øst og vest

29. september 2017

Der er grundforløb 2 i gang for elever på erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik i begge ender af landet.

Buslaerlinge -paa -grundforloeb -i -baade -oest -og -vest 

I alt er der 29 buselever i gang hos UCplus i Skovlunde og hos DEKRA i Vejen, som efter årsskiftet overgår til hovedforløbet. Og der er gode jobmuligheder inden for kollektiv trafik, idet busbranchen mærker en stigende mangel på buschauffører. Hos både DEKRA og UCplus tager man behovet seriøst. Som et led i uddannelsen har man indgået aftaler med virksomheder om praktik efter tilfredsstillende afsluttet grundforløb.

Aldersgennemsnittet for grundforløbet som buschauffør i kollektiv trafik er højere end de øvrige erhvervsuddannelser, så man har forsøgt at skabe et forløb, de unge har brug for, der hvor de er i livet.

- For at kunne tage buskørekort, skal man være fyldt 21. Vores erfaring er, at mange i denne alder ikke er klar til at leve af en SU og usikkerheden om at kunne få praktikplads. Mange får ikke praktikplads og må derfor ufrivilligt springe fra deres uddannelse. Derfor er vi glade for og stolte af, at vi her kan tilbyde en uddannelse med praktikpladsaftale fra den første dag – og ikke mindst elevløn fremfor SU, siger Vibe Kittelmann, vicedirektør hos UCplus.

Hos DEKRA vil de gerne sikre den fremtidige arbejdskraft i Danmark og lover jobgaranti efter endt uddannelse.

- TUR 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag