Lærlingen lykkes bedre med støtte

5. april 2018

For at en lærling kan lykkes bedst muligt, er det vigtigt med en tæt relation til en mere erfaren person i dagligdagen.

Laerlingen -der -faar -stoette -lykkes -bedre 

Godschaufførlærlingen Jesper Bregndahl Rasmussen er ambassadør for transportuddannelserne. Som lærling er han i praktik hos Alex Andersen, Ølund A/S, og hans skolegang finder sted på Syddansk Erhvervsskole. På sin uddannelsesinstitution er Jesper stødt på en person, der gør det lettere at klare skolen; hans lærer, Joachim Kristian Pedersen.

- Når man har en lærer som Joachim, der engagerer sig, og som giver noget af sig selv, får man lyst til at tage i skole og man får lyst til at præstere – og til at give lidt mere. Han er i hvert fald en af grundene til, at jeg godt kan lide at komme i skole, siger ambassadørlærlingen Jesper.

Støtte og tillid
For at en ung lærling kan lykkes, og at virksomheden kan få succes med sin lærling, er det vigtigt, at den unge får støtte, tillid og opbakning. Det er nogle af de ting, Jesper har oplevet i sin relation til Joachim.

- Det føles som om, han er en god ven. Han er god til at lave sjov og få os til at grine, og hvis jeg er i tvivl om noget af det teoretiske, kan jeg bare spørge ham. Og der er ikke noget bullshit – hvis han ved det, giver han et svar med det samme, og hvis han ikke gør, finder han ud af det til senere, siger Jesper.

En mentor kan hjælpe
Med en mentor i virksomheden støtter man lærlingen fagligt, socialt og personligt med at komme succesfuldt igennem uddannelsen.

Det har en anden ambassadørlærling, Rasmus Kortemose Christensen, erfaret i sin virksomhed:

- Min mentor ude på Danfoss hjælper mig med stort set det hele. Hvis jeg har det svært i skolen, hjælper han mig med at få den rigtige undervisning og han kontakter skolen, hvis det er nødvendigt, siger Rasmus og fortsætter:

- Han hjælper mig igennem de daglige opgaver, så jeg klarer det godt. Og han viser mig de nye steder i virksomheden, jeg skal være efter skoleopholdene.

Læs her og bliv klogere på transportbranchens mentoruddannelse

- TUR

facebook twitter