AT præciserer dokumentation for helbredserklæring

12. april 2018

En upræcis formulering har skabt uklarhed om, hvilke kørekort der bør kunne erstatte helbredserklæringen i forbindelse med AT-godkendte uddannelser. Arbejdstilsynet har nu præciseret.

AT-praeciserer -dokumentation -for -helbredserklaering 

I forbindelse med TUR Faglæreruddannelse inden for prøveforberedende gaffeltruck for nye faglærere i sidste uge, er man stødt på en uklarhed omkring hvilke kørekort, der bør kunne erstatte helbredserklæringen i forbindelse med AT-godkendte uddannelser. Her blev der stillet spørgsmål ved hvorvidt et knallertkørekort kan anvendes som dokumentation for egnet helbred.

TUR har derfor rettet henvendelse til Arbejdstilsynet om sagen. Tilbagemeldingen fra AT lyder på, at lille knallertkørekort ikke kan bruges som dokumentation, da der ikke er krav om helbredsoplysninger.

Dette har givet anledning til følgende præcisering, som nu fremgår af Arbejdstilsynets hjemmeside under ”Spørgsmål og svar til førercertifikater – generelt”:

Kan lille knallertkørekort også anvendes som dokumentation for egnet helbred?
Nej, der er ikke krav om helbredsoplysninger til lille knallertkørekort, og det kan derfor ikke bruges som dokumentation for egent helbred. Dette vil blive præciseret i AT-vejledningerne, næste gang de skal revideres.

Læs alle ”Spørgsmål og svar til førercertifikater - generelt” på ATs hjemmeside

- TUR

facebook twitter