Kransimulator flytter holdninger

26. april 2018

Samarbejde om kransimulator mellem EUC Lillebælt og BMS skal sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtiden.

Kransimulator -flytter -holdninger 

Kranfirmaet BMS står over for et generationsskifte blandt deres kranførere. BMS har derfor sat skarpt ind på at uddanne kvalificeret arbejdskraft til fremtiden.

Som et led i denne proces har BMS, efter lang tids søgen, fundet den rette kransimulator. Samarbejdet med EUC Lillebælt i Fredericia betyder, at simulatoren er blevet stillet op på uddannelsesstedet, og at den frit kan benyttes i forbindelse med uddannelse af lærlinge på EUC Lillebælt. Det er en gunstig aftale for EUC Lillebælt, da kransimulatoren supplerer de rigtige øvelser i en mobilkran, som kranførerlærlinge kommer igennem.

- Meningen med simulatoren er, at der skal være en positiv effekt. Man kan gå ind og give de kommende kranførere nogle grundlæggende færdigheder, inden de kommer ud i virkeligheden. Det er en fin kravlegård, siger Henrik Helios, uddannelsesleder i EUC Lillebælt.

Simulator er holdningsbearbejdende
Simulatoren kan udsætte brugeren for forskellige former for vejr og andre benspænd, som vindstød og tåge, mørke og lys, sne og regn eller overlast, der udfordrer lærlingen. Glemmer man eksempelvis at udfolde kranens støtteben, vil den vælte - men kun på skærmene - når godset i krogen er tungt nok.

- Man kan afprøve, hvor meget – eller hvor lidt – der skal til i visse situationer og forbedre sin evne til at vurdere risiciene. Det er noget dyrt materiale, de skal ud i, så det er holdningsbearbejdende, at der er nogle forhold, de bliver forberedt på. Det sikrer en kvalificeret arbejdskraft, siger Henrik Helios.

Simulatoren er fransk og leveret af producenten Mimbus. Softwaren indeni er udviklet af canadiske CM Labs.

- TUR

(Redigeret 26. April 2018)

facebook twitter