Lærlinge forbereder sig til DM

12. april 2018

DM for transportlærlinge afholdes i år den 1. juni hos Aarhus Tech. Årets deltagere er begyndt at glæde sig og har taget fat på forberedelserne.

Laerlinge -forbereder -sig -til -DM
Fra venstre: Emil Larsen, Jannik Thøgersen og Bo Sørensen

Årets deltagere til DM for transportlærlinge er begyndt at glæde sig. Her skal lagerlærlinge og vejgodslærlinge konkurrere om, hvem der er de bedste inden for hver deres fag. Forberedelserne er i gang og lærlingene er spændte på konkurrencen, som løber af stablen den 1. juni 2018 hos AARHUS TECH i Viby J ved Aarhus.

Jannik Thøgersen er en af de lærlinge, der er udtaget til DM. Han er lærling hos Danske Fragtmænd og går i skole på EUC Lillebælt i Fredericia. Han ser med spænding frem til dagen, som han er stolt over at være udtaget til.

- Jeg er stolt over at være udtaget til DM, da jeg ser det som et skulderklap for det jeg går og laver i hverdagen. Jeg ser frem til udfordringen med spænding, og er sikker på det bliver en lærerig og sjov dag med alle de andre elever, siger Jannik Thøgersen.

Genganger prøver kræfter med ny disciplin
Vinderen af lagerdisciplinen ved DM for transportlærlinge i 2016, Emil Larsen, har siden færdiggjort sin lageruddannelse, og har nu taget hul på endnu en transportuddannelse. Som godschaufførlærling hos Wrist repræsenterer Emil Larsen endnu en gang AMU Nordjylland ved DM. Han glæder sig til at genopleve mesterskabet og ser frem til at udfordre sig selv:

- Sidste gang var en fed oplevelse, så jeg glæder mig selvfølgelig! Jeg går ikke efter at vinde. Det et er mere for at teste mig selv. Når det så er sagt, så bestræber jeg mig altid på at være den bedste, siger Emil.

Der dystes både i teori og praksis
Når DM skydes i gang, skal alle deltagere indledningsvist gennemføre en teoriprøve, som indgår i den samlede bedømmelse af den enkeltes præstation. Teori er netop et område, der kan skille vandene, men Bo Sørensen fra EUD Syd føler sig sikker i sin sag. Til dagligt er han i lære hos Lotra A/S, hvor han hovedsageligt kører genbrug i Haderslev Kommune.

- Jeg føler mig sikker i teorien, dog skal der lige læses op på de vigtigste punkter. Jeg glæder mig meget til en dag med mange udfordringer, men samtidig en dag fuld af oplevelser og forhåbentligt mange gode nye bekendtskaber.

Følg med på Facebook
Følg med i forberedelserne til DM, deltag i konkurrencer og mød flere deltagere på Facebook-siden for DM for transportlærlinge

- TUR  

facebook twitter