Portræt af en lærling: Rikke er muligvis den eneste af sin slags i Danmark

2. februar 2018

Rikke er chaufførlærling og kører til daglig slamsuger. Det gode ved arbejdet er kundekontakten og de store maskiner.

Portraet -af -en -laerling -Rikke -er -muligvis -den -eneste -af -sin -slags -i -Danmark

20-årige Rikke Nielsen fra Sønderborg er chaufførlærling på EUC Syd. Til daglig kører hun med en slamsuger – muligvis som den eneste kvinde i Danmark. Det var først, da en lærer spurgte, om det var noget for hende at køre slamsuger, at hun prøvede det af i en uges tid. Mere skulle der ikke til, før hun blev bidt af det.

Ikke hende fra kontoret
Rikke har været ansat hos Simon Moos, Høruphav, Sønderborg i et års tid. Det kan godt skabe lidt forvirring, når kunderne ikke er så vant til at se en kvinde i faget. Når hun ringer kunden op og giver besked om, at de er der snart, tror kunden ofte, at hun ringer fra kontoret.

- Jeg synes, det er helt fint, at de tager fejl. Det er sjovt at se, hvordan de ser ud, når det er mig, der dukker op, siger Rikke med et grin.

For Rikke er det med kundekontakt en positiv del af arbejdet:

- Jeg kan rigtig godt lide, at der er kundekontakt og at jeg møder mange mennesker. Ofte skal kunden jo lige vise, hvad problemet er – om man skal klare en stoppet håndvask eller noget større. Så jeg er glad for at slippe for bare at køre frem og tilbage med varer.

Styr på de store kræfter
Rikke er glad for sit uddannelsesvalg og glad for at få lov til at bestemme over noget stort og stærkt. Når hun bliver sendt ud i den store slamsuger er det noget, der kan få smilet frem hos chaufførlærlingen.

- Det er dig, der har styringen. Det kan jeg godt lide. Det er da det fedeste at komme op i den store maskine og vide, at det er dig, der bestemmer, siger Rikke.

Der er ingen tvivl om, at det er de store kræfter, der tiltrækker Rikke. For hun har da også en drøm om engang at komme til at køre særtransport, som køres i køretøjer, der er særligt konstruerede og godkendte til at laste stort gods, der overskrider de almindelige regler for køretøjers størrelse.

- Jo større jo bedre. Det er fedt at ligge og fylde det hele, siger Rikke.

- TUR

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag