Taxi: Husk at ansøge om chaufførkort i god tid

22. februar 2018

Mange ansøgninger om chaufførkort siden årsskiftet har givet ventetider hos Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen.

Taxi -Husk -at -ansoege -om -chauffoerkort -i -god -tid

Den nye taxilov har været gældende siden 1. januar 2018, og de foreløbige tal viser ifølge Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at der er stor interesse for at erhverve det nye chaufførkort. Den 9. februar kunne styrelsen meddele, at de har modtaget 2.340 ansøgninger om chaufførkort. Disse ansøgninger er nogenlunde ligeligt fordelt mellem fornyelser af førerkort fra chauffører, der i dag udfører erhvervsmæssig persontransport i bil, og ansøgninger fra nye chauffører.

Lodtrækning om tilladelse til erhvervsmæssig persontransport
Samtidig kunne Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fortælle, at de har modtaget ansøgninger fra i alt 1.269 virksomheder, som tilsammen har ansøgt om 4.974 tilladelser til erhvervsmæssig persontransport, der pr. 1. januar erstattede de fire typer tilladelser (taxi, limousine, sygetransport og offentlig servicetrafik) efter den gamle taxilov.

Eftersom Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ifølge taxiloven har mulighed for at udstede i alt 200 tilladelser i første kvartal og 150 tilladelse i de følgende tre kvartaler af året, så står det allerede nu klart, at der skal gennemføres lodtrækning mellem ansøgerne i første kvartal. Lodtrækningen finder sted den 28. februar. De ansøgere, der ved denne lodtrækning ikke får tildelt tilladelser, har mulighed for at søge igen i de efterfølgende kvartaler.

TUR: Vær i god tid
De mange ansøgninger har skabt ventetider på behandling af ansøgninger hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. TUR opfordrer derfor til, at man i god tid får påbegyndt ansøgningsprocessen, som Trafik-Bygge og Boligstyrelsen anbefaler på deres hjemmeside taxilov.dk.

- Vi vil helt klart anbefale, at man benytter muligheden for at indsende samtykke- samt lægeerklæring senest 1 måned før kursusstart, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skriver på deres hjemmeside taxilov.dk. De mange ansøgninger har oparbejdet en del ventetid på godkendelse og udstedelse af chaufførkortet, så man gør sig selv en tjeneste ved at være i god tid, siger Mogens Ellgaard-Cramer, uddannelseskonsulent i TUR.

- TUR

Læs mere på taxilov.dk  

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag