Engagerede lærlinge viste de unge vejen til en transportuddannelse

25. januar 2018

DM i Skills 2018 løb af stablen i MCH Messecenter Herning i sidste uge. Her kunne de besøgende på TURs stand få hjælp af de nye ambassadørlærlinge til at afprøve deres transportevner.

Engagerede -laerlinge -viste -de -unge -vejen -til -en -transportuddannelse (1)
Ambassadør og lagerlærling, Rasmus, forklarer gaffeltrucksimulatoren

I den forgangne weekend pakkede et veloverstået DM i Skills sammen for i år. Arrangementet bød på et hav af oplevelser for de besøgende, såsom faglige konkurrencer, demonstrationsstande og ”prøv-, mærk- og føl”-stande. Der blev igen i år slået rekord med i alt 61 tilmeldte fag, hvoraf 42 deltog som konkurrencefag og 19 som demonstrationsfag.

En god måde at vise transportuddannelserne
Transportuddannelserne var repræsenteret på TURs demonstrationsstand, hvor både lærlinge og uddannelseskonsulenter stod klar til at fortælle og vejlede de unge om de muligheder, der findes inden for transportbranchen.

Derudover kunne de også få hjælp til at afprøve en lastbilsimulator, en gaffeltrucksimulator eller en af de tre 3 togsimulatorer, som var at finde på standen. De besøgende kunne også tale med elever på redderuddannelsen og prøve kræfter med redderøvelser og se hvordan en ambulance er indrettet.

- DM i Skills er en oplagt mulighed for at vise de unge, at der findes mange forskellige uddannelser og specialer inden for transportbranchen, som kan være noget for dem. Generelt var de unge meget spørgelystne om uddannelserne og bestemt ikke tilbageholdende med at tage en snak med vores ambassadørlærlinge eller en uddannelseskonsulent fortæller Kitte Verup, kommunikationschef, TUR.

Flot debut af ambassadørerne
Transportuddannelsernes nye hold ambassadørlærlinge havde kun været i gang med deres ambassadørrolle i et par måneder, da de skulle være med på TURs stand ved DM i Skills. Her var en af deres primære opgaver at fortælle de mange besøgende om deres dagligdag som transportlærling - en opgave, som ambassadørlærlingene gik til med krum hals og gå-på-mod.

- Der er ingen tvivl om, at ambassadørernes engagement og lyst til at bidrage har gjort, at mange besøgende kunne gå veloplyste fra standen. Ambassadørerne spiller en vigtig rolle i udbredelsen af kendskabet til transportuddannelserne. De kan godt være stolte af deres indsats, for det er vi bestemt, siger Kitte Verup.

Begejstrede og stolte lærlinge på Skills
Branchedirektør fra ATL, Lars William Wesch, som sidder i TURs bestyrelse, lagde også vejen forbi Herning. Her blev der tid til at se lærlingene i aktion og afprøve lastbilsimulatoren på TURs stand. Hans oplevelse af DM i Skills og ambassadørlærlinges indsats gjorde et positivt indtryk.

- Hvis du hører til blandt dem, der er lidt bekymret for nutidens unge, så skulle du have taget et smut forbi DM i Skills, der fandt sted i Herning i sidste uge. Jeg har sjældent oplevet så meget begejstring, engagement og glæde, udtaler Lars William Wesch.

- Jeg oplevede, at der var en nysgerrighed blandt de unge for at finde ud af, hvad det vil sige at arbejde som chauffør. Derfor var det skønt at opleve den stolthed, som mange af de unge har til deres fag. Vi skal selvfølgelig rekruttere nogle af de begejstrede unge - for vi har brug for dem, afslutter Lars William Wesch.

DM i Skills 2019
DM i Skills 2019 kommer til at finde sted den 4.-6. april 2019 i Næstved. Planerne for transportuddannelsernes aktiviteter er allerede i støbeskeen.

Læs mere om DM i Skills 2018

Læs mere om de 5 ambassadørlærlinge

- TUR

facebook twitter