Kommentar: Ny erhvervsuddannelse som ambulancebehandler

21. juni 2018

Ny bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen som ambulancebehandler er nu udstedt. Dette betyder at den nye uddannelse starter den 1. januar 2019. 

Ny -erhvervsuddannelse -som -ambulancebehandler 

Af Hans Kjeldgaard Christiansen, sekretariatschef i TUR.

Over de sidste par år har det faglige udvalg (Brancheudvalget for Ambulance og Redning) arbejdet intensivt med udformningen af den nye uddannelse. Dette er blandt andet sket i en bredt sammensat arbejdsgruppe med repræsentanter fra de erhvervsskoler, der udbyder den nuværende redderuddannelse, fra erhvervsskolernes sundhedsfaglige samarbejdspartnere, fra de tidligere udbydere af ambulancebehandleruddannelsen, fra arbejdsmarkedets parter, fra ambulanceentreprenørerne, fra Danske Regioner og fra Sundhedsstyrelsen.

Og dette arbejde har båret frugt! En helt ny og opdateret uddannelse til fremtidens ambulancebehandler skal således imødekomme behovet for øgede krav til sundhedsfaglige kompetencer.

Tillige er det nu kendt, hvor det kommende udbud af den nye uddannelse kommer til at foregå. Undervisningsministeren har fulgt indstillingen fra REU og fulgt indstillingerne fra Region Syddanmark og Region Hovedstaden. Ministeren har med virkning fra 1. januar 2019 godkendt følgende institutioner til at udbyde både grundforløbets 2. del og hovedforløbet:  

  • Erhvervsskolen Nordsjælland
  • Rybners  

Begrundelsen for godkendelsen er, at der vurderes at være elevgrundlag for to udbydere ud fra kriteriet om sikring af fagligt bæredygtige og kvalitativt forsvarlige uddannelsesmiljøer under hensyn til efterspørgsel og behov. Desuden har de to skoler opbygget fagligt bæredygtige og kvalitativt forsvarlige uddannelsesmiljøer over en årrække med solide fundamenter med hensyn til udstyr, materiel, lærer-kompetencer og stærke samarbejdsrelationer med sundhedsfaglige uddannelsesmiljøer.

Kronen på værket er sat og rammerne er på plads. Nu skal arbejdstøjet på for at omsætte bekendtgørelsens mål til fremtidens ambulancebehandlere. Det ser vi frem til.

HC

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til ambulancebehandler

facebook twitter