NemID som app virker også i Multitest

1. juni 2018

NemID har i slutningen af maj 2018 lanceret en app til smartphone. Det betyder, at man, i stedet for at anvende nøglekort, kan benytte en app på smartphone ved NemID-verificering.

Nem ID Som App Virker Også I Multitest

Ved deltagelse i prøver i Multitest har man i et stykke tid kunne benytte sit NemID til at verificere sin identitet. Hidtil har det været nødvendigt at medbringe sit nøglekort til prøverne for at logge ind, men nu har NemID lanceret apps til begge smartphone-styresystemer, så man slipper for at medbringe nøglekortet.

Det virker på den måde, at man logger ind som sædvanligt med CPR-nummer og hemmelig kode. I stedet for NemID’s nøglekort-meddelelse popper en meddelelse op på den registrerede smartphone og efter login med pinkode på NemID-app, kan man godkende det aktuelle login.

Aktiver appen på forhånd
Prøvedeltagerne skal være forberedte på, at man ikke kan bruge appen med det samme, men at man skal igennem en aktiveringsproces, som tager lidt tid. Derfor bør man gå processen igennem hjemmefra.

Man kan bruge NemID-appen alle de steder, man normalt bruger sit NemID-kort, for eksempel til offentlige hjemmesider, til netbanker og altså Multitest.

- TUR

Læs Digitaliseringsstyrelsens nyhed om appen

facebook twitter