Brancheudvalg på tur med letbanen

19. marts 2018

Årets første møde i brancheudvalget for letbaneområdet blev afholdt i Aarhus, hvor der blev lejlighed til at tage en tur med letbanen.

Brancheudvalg -paa -tur -med -letbanen 

Brancheudvalgene i TUR mødes som hovedregel fire gange om året på TURs adresse i København. Ofte kan der dog være lejlighed til at afholde et eller flere møder i løbet af året andre steder med relevans for udvalgets opgaver. Den 6. marts havde brancheudvalget for letbaneområdet derfor planlagt årets første møde til afholdelse hos Keolis i Aarhus. Keolis står for driften af letbanen og har endvidere deltaget i udviklingen af uddannelserne til letbaneførere og styringspersonale.

Rundvisning på anlæg
Indledningsvist fik udvalget en rundvisning på anlægget ved Keolis Aarhus Letbanes hovedkontor, hvor der blandt andet blev givet en nærmere introduktion til styringsmedarbejdernes arbejdsopgaver i trafikstyringscentralen. Turen gik også forbi garageanlægget, hvor letbanekøretøjerne rengøres og vedligeholdes.

Per Nørregaard fra DI, og nyvalgt formand for udvalget, var positiv over den introduktion, der blev givet til letbanen i Aarhus.

– Det har været rigtigt interessant at besøge Keolis og se driften af letbanen tæt på. Det gav naturligvis anledning til at drøfte uddannelserne til letbaneførere og styringsmedarbejdere og herunder kigge på, om der er behov for justeringer eller nyudvikling af uddannelser til området, fortæller Per Nørregaard.

På tur med letbanen
Ved afslutningen af den officielle dagsorden blev det tid til at finde rejsekortene frem og stige ombord på letbanen. Turen gik fra Aarhus Banegårdsplads til Aarhus Universitetshospital og tilbage igen. En tur på 24 minutter hver vej, og en god oplevelse ifølge Preben S. Pedersen, Næstformand i Dansk Jernbaneforbund.

– Det er virkelig en fornøjelse af køre letbane. Man kommer smidigt igennem byen, og der er god plads og et godt udsyn. Selvom letbanen kører i eget tracé, så kan man godt fornemme, at der noget at holde øje med som letbanefører, når der køres gennem trafikerede områder, hvor der er en del cyklister og gående, siger Preben S. Pedersen.

– Vi kan nu godt glæde os til, der kommer letbaner til både København og Odense, så flere kan få glæde af denne rejseform i byerne. Og så skal vi jo igen til at kigge på uddannelsesporteføljen for letbaneområdet, så vi sikrer målrettede uddannelse for alle letbaner, afslutter Preben S. Pedersen.

Brancheudvalget for letbaneområdet mødes næste gang i slutningen af juni måned.

Medlemmerne af brancheudvalget for letbane i TUR består af følgende medlemmer:
Per Nørregaard, DI, (Formand)
Poul Christensen, 3F
Preben S. Pedersen, Dansk Jernbaneforbund
Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund (Næstformand)
Kim Lykkegaard, DI (Keolis)
Lars Overgaard, Dansk Erhverv

Udvalget betjenes af uddannelseskonsulenter i TUR:
Jørgen Jæger
Kitte Verup

– TUR  

facebook twitter