Flere kvinder bag rattet, tak!

8. marts 2018

UCplus og Busselskabet Aarhus Sporveje vil tiltrække flere kvinder til busbranchen.

Flere -kvinder -bag -rattet -tak

Sammen har UCplus og Busselskabet Aarhus Sporveje iværksat en kampagne ’Flere kvinder bag rattet, tak!’, der skal få flere kvinder til at vælge et job i busbranchen. Kampagnen skal blandt andet gøre op med fordomme om, at busbranchen handler om diesel og motorolie og sætte fokus på et af vigtigste parametre ved det at være buschauffør; nemlig kundekontakt og -service.

– Lige nu ser vi, at andelen af kvindelige buschauffører er faldende. Kun omkring 9% af vores chauffører er kvinder. Vi vil gerne have en blandet medarbejdergruppe med en nogenlunde lige fordeling af køn, alder og etnicitet. Fordi det skaber et bedre arbejdsmiljø. Samtidig ser vi et stort potentiale i at gøre op med fordommen om, at chaufførfaget er et mandefag, fortæller Bjarne Larsen, der er HR-chef ved Busselskabet Aarhus Sporveje.

– Det fysisk hårde arbejde som tankning, vask og arbejde med motoren er ikke længere en del af buschaufførens job, fortæller Bjarne Larsen og pointerer, at busbranchen i langt højere grad er et servicefag.

Derfor håber Bjarne, at der er mange flere kvinder, der får øjnene op for, at en uddannelse til buschauffør kan være en hurtig vej til en branche med masser af muligheder.

Læs mere om kampagnen på www.ucplus.dk/kvinder, hvor du blandt andet kan læse flere kvindelig buschaufførers historier.

- TUR

Redigeret den 9. marts

facebook twitter