Find svar om nye uddannelseskrav til varebilskørsel

9. november 2018

Ny hjemmeside giver svar på spørgsmål om krav til uddannelse af varebilschauffører og vognmænd.

Find Svar Om Nye Uddannelseskrav Til Varebilskoersel

Fra den 1. juli 2019 vil varebiler på over 2.000 kg til og med 3.500 kg, som fragter gods med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods, være omfattet af godskørselsloven. Det indebærer nye krav til både varebilschauffører og -vognmænd.

Krav om uddannelse
De nye tilladelses- og uddannelseskrav indebærer blandt andet, at varebilsvognmænd, der transporterer gods for fremmed regning, skal gennemføre og bestå en uddannelse som varebilsvognmand samt have udstedt en varebilstilladelse fra Færdselsstyrelsen. Som eksisterende varebilsvognmand er det muligt at søge om fritagelse fra kravet om uddannelse og/eller prøve.

For varebilschauffører gælder det, at de skal have gennemført og bestået en grund- eller efteruddannelse som varebilschauffør. Desuden kræves der et varebilschaufføruddannelsesbevis, som skal medbringes under kørsel. Chauffører som allerede har et chaufføruddannelsesbevis (CUB), skal blot medbringe det under kørsel i varebil og ikke foretage sig mere i forbindelse med de nye regler.

Alt dette og meget giver Færdselsstyrelsens nye hjemmeside information om. Derudover kan oplysninger om bøder og sanktioner, gebyrer og relevante love og bekendtgørelser findes på siden.

- TUR

Gå til varebilskrav.dk 

facebook twitter